#ДАНСwithmeSanFrancisco

Неделя, 14 юли, 2013 – 5 среща на българската общност в Сан Франциско в подкрепа на протестите срещу правителството на Орешарски, подкрепяно и издигнато от престъпната и антибългарска тройна коалиция БСП-ДПС-АТАКА!

Основно – нашите протести са срещумафиотско-олигархичната политическа система, срещу авторитарното, задкулисно и непрозрачно управление, срещу политическия морал, срещу агентурното статукво, което управлява България 24 години!

 

Днес българите от Сан Франциско и залива се събраха за пети пореден път пред кметството на общината в Сан Франциско и заедно отправихме посланието си към България и света!

Този път извадихме тежката артилерия – исторически томове на България, знамена, пищаци, Барбита облечени в български трибагреник, икони, революционни песни и супермен!

А, Абрахъм Линкълн, спокойно, но с гордост ни наблюдаваше от съседния тротоар.

Имаше хора възрастни и деца, малки и големи, от всички раси и етническа принадлежност, които се спираха, гледаха ни, снимаха ни включваха се в разговора, питаха ни и отправиха послание към България!

Целта ни беше да привлечем света на наша страна и окажем международен натиск на това правителство. 

ПОСЛЕДЕН ТАНЦ!!!!

ОСТАВКА!!!!

Ако трябва днешния ни протест да се опише с една единствена песен, която звуча в центъра на Сан Франциско, то тя ще е следната:

 

Вятър ечи, Балкан стене

текст и музика: Добри Чинтулов

Вятър ечи,Балкан стене,

Сам юнак на коня

С тръба зове свойте братя:

всички на оръжие!

Дойде време,ставайте,

от сън се събуждайте,

доста робство и тиранство,

всички на оръжие!

Който носи мъжко сърце

и българско име,

да препаша остра сабя,

знаме да развее!

С България в сърцето,

Протестът #ДАНСwithmeSanFrancisco (14 юли, 2013) бе част от #ДАНСwithmeGlobal.

Българи от 30 града, 11 държави и четири континента съгласуваха усилията си и протестите си заедно с тези в България и отправиха едно мощно “ОСТАВКА”!
 


Албена Трандева
#ДАНСwithmeSanFrancisco
за в. “България СЕГА”