Протест по време на волейболния мач USA – BULGARIA В РИНО, Невада

След като около над 400 българи се стекоха на мача от всички точки на около Сан франциско, Залива и Силициевата долина. Някои от нас пропътувахме 420 мили ( от Сан Франциско и обратно), за да подкрепим с цяло гърло българските национали и да отправим един много мощен ‘поздрав’ на Береков и Пеевски по TV7. 

Имаше море от трибагреници и множество плакати, сред които:

OСТАВКА! OPOSE THE OLIGARCHY!!!

НЕПРОТИВОБЪЛГАРОСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ!!!

 

Роднини и приятели от България, САЩ, Германия, Лондон продължават да ни се обаждат и да ни казват, че са ни видели по телевизията с OPOSE THE OLIGARCHY! # ДАНСwithme

Имаше хора със собственоръчно направени тениски ДАНСwithme аз дори получих подарък една от Vivian Tonsky, която е направила темплета и ми разказа, че са ги сушили в колата на път за Рино, заедно с мъжа и децата. 

Публиката пееше с цяло сърце химна преди започването на мача. По цялото време се чуваха скандирания: Българи-Юнаци!

България

ПОБЕДА И ПАК ПОБЕДА!Ние пеем само за победа!

 

Стотиците фенове определено обърнахме мача и даде всичко от себе си, за да подкрепим отбора си и твърдо да подкрепим България, хилядите хора по улиците й и мощно да отправим послание към България и света:

Не на мафията!

Не на олигарсите!

Не на тройната коалиция – БСП-ДПС-АТАКА!

Върнете ни България! 

ОСТАВКА!

 

Имаше хора българи, които се просълзиха като ни видяха с плакатите, толкова заедно и силни, които дойдоха да ни поздравят и стиснат ръце!!!

Еуфорията продължи до изгрев слънце, когато Рино беше една малка България и навсякъде ние се натъкнахме на българи, приятели и непознати, които на групички оживено дискутираха мача, събитията в България и празнуваха ПОБЕДАТА!!!

Албена Трандева
Специално за в. “България СЕГА”
Снимки:
Георги Трандев
Николай Георгиев
Албена Трандева
Анета Дамянова
Янек Горчев