Идва епохата на индустриалния интернет

Щатската енергийна корпорация General Elecric наема хиляди инженери в близост до Сан Франциско. Те ще построят мрежа, която ще свърже в интернет всякакви по вид и размер машини – от самолетни двигатели до системи за медицински мониторинг, пише агенция „Блумбърг“.
Проектът ще помогне на потребителите да управляват апаратурата по-лесно и ефективно, което би довело до значителни икономии на ресурси в бъдеще.
“Отворихме софтуерен център в Ийст Бей и в момента наемаме хиляди софтуерни инженери, които да пренесат всички велики иновации, които сте виждали в Силициевата долина в индустрията“, коментира Бет Комсток, ръководител на маркенговия отдел в GE.
Пред „Блумбърг“ Комсток заяви още, че компанията му разработва „индустриален интернет“, създавайки мрежи, които събират данни от комерсиални машини и предлагат услуги, помагащи на потребителите да анализират получената информацията.
От General Electric допълниха, че миналата година са инвестирали 1 млрд. долара за проект в Сан Рамон и за него са наели инженери от Oracle, SAP и Symantec, както и такива от университета в Станфорд и Калифорнийския университет в Бъркли.
От създаването на подобни системи определено има смисъл. Показват го думите на изпълнителния директор на GE Джеф Иммълт, според който оптимизация от само един процент в работата на комерсиалните авиокомпании би довело до икономии на гориво в размер на 2 млрд. долара годишно за клиентите на General Electric.
Econ.bg