“Млади Български Гласове” участва в международен фестивал в Ню Джърси

“Млади Български Гласове”, Ню Йорк е организация с идеална цел, мисията на която е да създава и подържа интерес към българския език, култура и традиции, чрез нетрадиционни форми на обучение и музика. Обучението е насочено към млади хора от 5 до 21 години, като тенденцията е да се отворят възрастовите граници, както и разнообразието от занимания.
Хорът се ръководи от Даниела Атанасова и Иво Атанасов.
Музиканти с многократни международни отличия и изяви и педагогическа образование.
Обучението по български език и култура се провежда в настоящият момент от четирима учители – Зора Бояджиева, Яна Калинкова, Зори Бераха и Меглена Запрева.
С децата се работи по групи, разделени според възрастта им и езиковите им способности.
Организацията, създадена от родители през 2005, възобнови през септември 2012, традициите, заличени през годините, на колективизъм и съвместно сътрудничество в името на децата.
В организацията всеки родител има право на глас и е член на Родителският съвет, който избира Борд на директорите.
Особено сме горди от постигнатите високи резултати през тези кратки 9 месеца на възроденото ни съществуване. В резултат на отличната преподавателска дейност, Млади Български Гласове изнесе 10 концерта.
Повечето самостоятелно, но много от тях в сътрудничество с различни български формации, между които училище “Христо Ботев”.
Танцов състав “Горана”‘
Български женски хор, Фолклорен танцов състав “Босилек”, Деси Добрева, Дует Мания, Фолклорен състав “Кабиле” други.
Не бихме постигнали това, което сме, без всеотдайната подкрепа на нашите диригент и корепетитор, които влагат професионалните си умения не само в музикалното образование на децата, но и ни подкрепят във всяко наше начинание и са част от непрекъснато нарастващата група от наши спонсори.

Млади Български Гласове участва на Garden State Heritage Festival провел се на 8-ми юни в Ню Джърси.
Във фестивала взеха участие близо 50 страни от цял свят.
Нашата организация представи страната ни в две категории – вокално изпълнение и Българска култура.
Децата предизвикаха овациите на слушателите с изпълнение на популярни и фолклорни български песни.
Посетителите имаха удоволствието да опитат традиционни ястия от българската национална кухня, приготвени от нас и да се пренесат в границите на страната ни чрез богат снимков и видео материал заснет от “птичи поглед” (предоставен ни любезно от Нина и Георги Тушеви), да посетят красиви природни обекти и да направят скок в миналото на дедите ни.
Голям интерес предизвика и колекцията от предмети на бита и артифакти.

Даниела Атанасова
в.”България СЕГА”