Астролози обявиха Барак Обама за най-вероятен победител на изборите в САЩ

Международна конференция на астролози в Денвър обяви Барак Обама за най-вероятен победител на тазгодишните президентски избори в САЩ, пише в. "Вашингтон таймс", цитиран от руското електронно издание Лента.ру.

Опозицията на Сатурн и Уран, която започва в деня на вота – 4 ноември, вещае промени в обществото и вероятен подем. За последен път звездите са се подреждали по този начин преди 45 години, констатирали астролозите на специално заседание.

Звездобройците взели предвид, че Обама тръгва на избори под лозунга "Промяна, в която да повярваш" и предположили, че тъкмо той ще осъществи предречените социални трансформации. По време на дебатите астроложка от щата Ню Йорк нарекла републиканския кандидат Джон Маккейн идиот, а Обама – чудесен човек, за което била смъмрена от председателстващия, отбелязва изданието.

Предсказателите предупредили, че церемонията по встъпване в длъжност на следващия президент на САЩ е насрочена за "опасен" ден (20 януари), затова препоръчали на бъдещия победител в изборите да вземе мерки за сигурността си. Някои дори изразили опасения, че клетвата ще бъде положена от друг, а не от онзи, който спечели изборите през ноември. Актуално