“Пак ще се срещнем …. след 40 години”

 

Актуално би прозвучал рефрена на  една кавър версия на популярната песен на ФСБ в изпълнение на Шер, която се завърна в Лас Вегас след 40 години

Премиерата на 6 май на новият гранд спектакъл на легендарната Шер в  Цезар Палас в Лас Вегас бе едно от най-очакваните културни събития на сезона. Родена през 1946 година с името Шерилин Саркиссиан, Шер започва кариерата си през 1969 година в Лас Вегас и сега, почти 40 години по-късно, се завръща отново в този град.  След огромния успех на Селин Дион цели 5 години в същата зала от 4,000 зрители, (използвана по същото време от Бет Мидлър и Сър Елтон Джон),   вечната Шер започна едно ново предизвикателство към себе си, възрастта  и  Лас Вегас.

Последното и прощално турне продължи 3 години (2002-2005 година) и беше едно от най- успешните на всички времена като приходите от концерта надхвърлиха 300 милиона долара. Определено Шер има достатъчно поклонници и хитове да запълнят  стандартните за Вегас 90 минути. Но, дали ще издържи 62 – годишната звезда на огромното напрежение и физическо натоварване да пее и танцува в продължение на 3 години и 200 шоута в най-престижния театър на Лас Вегас „Колусеума”?

Началото е доста обещаващо. Първите 4 седмици са отдавна продадени и нови дати са прибавени към шоуто през Август! В края на месеца Шер ще има ново официално откриване с нейни приятели и колеги (очаква се Опра и Тина Търнър да са сред гостите).

Шер се спусна на сцената на осветена с неонова светлина платформа, смени 15 костюма на дизайнера Боб Маки (един на всеки две песни) и изпълни незабравимите си хитове “Believe”, “If I could Turn Back Time”, “I got You Babe”, “Strong Enough”  и др. “Благодаря Ви, че дойдохте да ме видите и подкрепите днес” – каза Шер. “Ще имате огромното удоволствие да видите невероятни неща, ако те проработят”-прояви силно развито чувство за хумор звездата!  “Моето шоу е за всички сетива– комбинация на музикално, театрално и акробатично шоу с елементи на модно ревю.“

Въпреки, че някои от елементите на шоуто са подобни на тези от “Cirque di Soleil”, а  други имат нужда от усъвършенстване и подобряване, феновете и критиката са доста снизходителни! Ще отнеме малко време, но ние “Believe”(вярваме), че перфекционистката Шер e “Strong Enough” (достатъчно силна) да се справи с тази нова амбиция  и да постигне желания успех!

Ирена Александрова, в.“България Сега”, Лас Вегас