Горещо спортно лято 2008

logoeuro_2008_200Европейско първенство по футбол
Австрия и Швейцария  7 – 29 юни

Летни олимпийски игри
Пекин 8 – 24 август

Ако ние с вас, драги наши читатели, сме спортни хора, /а ние сигурно СМЕ/, през това лято на 2008-ма година  ни предстоят 40 дни на спорт от най-високо качество: 23 от тях са на Футбола, а 17  на Олимпийските игри.

И какво можем да направим за вас в нашите чикагски редакции – на вашите чикагски вестници – “България сега” и “Старт BG Чикаго”?

1euro_2008_270Можем, безспорно, да се подготвим колкото се може по-добре, та най-отговорно и професионално да ви представим картината на тези изключително големи в спортната история на човечеството събития!

Можем да обединим усилията и възможностите на двете редакции, защото “Съединението прави силата”, та нашите страници за вас да бъдат подобаващо силни за силата и значението на Футбола и Олимпиадата за вас, както и за милиони други хора по света.

На първо място – и читатели и редактори ще бъдем колкото се може повече пред телевизионния екран. Но, ако вашите задължения и работа ви попречат да проследите нещо интересно, то наша работа ще бъде да ви информираме ясно и точно за всичко случило се на най-престижните спортни терени.

Наше е задължението да проследим и много други информации и да ви представим обобщената картина на очаквания и изненади, на триумф и падение, на изводите от случилото се на европейската футболна сцена и на глобалните спортни игри на нашата цивилизация – олимпиадите,  които имат хилядолетия зад гърба си…

Наша е възможността да разчитаме и на колеги, спортни журналисти, които ще присъствуват на събитията и ще предават новините специално за нашата чикагска аудитория. Така през тази година ще имате най-малко 10, белязани със спортен дух и здравословни емоции, седмици с вашите чикагски вестници!

2eurosuis_270Очаквайте страниците на нашето извънредно приложение:
футболно на  5, 12, 19,  26 юни и 3 юли и Олимпийски от 31 юли, 7, 14, 21 и 28 август.

Най-напред ще ви представим 16-те отбора, които ще играят по стадионите на Австрия и Швейцария. Сред тях няма да срещнете англичаните, които ще правят компания на българските футболисти пред телевизора.

Но там ще бъдат:

В група А – Швейцария, Чехия, Португалия, Турция
В група Б – Австрия, Хърватия, Германия, Полша
В група С – Холандия, Италия, Румъния, Франция
В група Д – Гърция, Швеция, Испания, Русия

• Ще имате пред себе си нашите страници с имената на играчите и техните снимки. Програмата – с дата и място на състезанието, на кой канал се предава, резултати и класиране в груповата фаза и по-нататък до финала.

3greece_250• Ще научите нещо и от историята на европейските шампионати – само Германия е била три пъти и Франция два пъти шампион на континента, в останалите от 12-те проведени шампионати от 1960 г до сега – СССР, Испания, Италия Чехословакия, Холандия, Дания и Гърция  са били шампиони по един път…

• Но най-интересните ни материали, надяваме се, ще бъдат репортажите, коментарите, интервюта, очерци, ако щете критика и хумор, снимки и карикатури и най-различни истории, ставащи по време на мачовете.

• Това ще бъде най-скъпо платеното европейско първенство досега. Всеки отбор получава само за участието си във финалната фаза по 7.5 милиона евро /миналият път в Португалия – 4.8 милиона/. При всяка победа – по 1 милион, при равен –  половин милион, победителите на четвъртфинал, полуфинал и финал – съответно 2, 3 и 7.5 милиона…

• Ще може да спечелите и вие, драги читатели, ако участвувате в предстоящата томбола, свързана пряко с резултатите от мачовете и класирането.  В следващия брой ще ви представим регламента и наградите, осигурени от спонсори, чиито имена заслужават да бъдат написани и да останат и те в историята на Европейското първенство, погледнато от Чикаго.

4itay_250• Ще спечелите и вие – нашите рекламодатели. Очаквайте специалните оферти за броевете по време на големите спортни събития. Бъдете сигурни, че големият интерес и големият тираж, които ги съпътствуват, ще ви представят по най-ефектен начин пред потенциалните клиенти.

По време на Европейското първенство сигурно мнозина ще почувствуваме още по-остро пустотата, която е зейнала от липсата на български футбол по евро шампионатните терени. За да запълним тази пропаст в нашите души- чикагски, ние ще повишим още повече медийното внимание и подкрепа към достойните изяви на двата български тима в чикагската футболна лига – “Балкан” и “Славия”. Тяхната позиция в челото заслужава повече популярност. Освен репортажите от техните срещи, ние ще включим резултатите от мачовете им в голямата футболна томбола. Така тя ще придобие не само европейски вкус, но ще стане още здрава и по български и американски хранителна и полезна за настроението ни.

ronaldo_250Това спортно лято ще бъде и специален тест за хора, които имат енергията и куража да пишат на спортна тема. В нашия конкурс за най-яркото описание на събитие по време на състезанията – не само по терените на Европа, а и от нашата чикагска действителност по същото “време за гледане”, ще може да спечелите и съответна награда. И, ако се намеси пръстът на съдбата, да станете наши сътрудници и кореспонденти…

Много, много хубаво и интересно ще бъде да чуем и ваши идеи и предложения – как да бъдат поднесени и коментирани по най-добър и полезен начин събитията в това горещо спортно лято 2008, което е пред прага ни!

За най-преданите на Футбола и Олимпийските игри, за най-подготвените и нетърпеливите, казваме на ухо, че може да се свържат с нас още от сега и дори да намерят свое място в големия екип, който ще списва динамичните спортни страници на “България сега” и “Старт БГ Чикаго” през текущите четири месеца.

Мое ще бъде задължението да координирам, доколкото мога, нещата и да давам пример с волски труд, какъвто се пада на журналиста, при такива изключителни спортни събития!

Климент ВЕЛИЧКО,БГ “Старт” за в.”България Сега”