Нова българска следа по върховете на Холивуд

 

Българския певец Краси Аврамов ще напише и изпълни  основната песен във филма “American Cowslip”, както и песента за кредитите в края на филма

Звездата ни ще  бъде част от състава на новата Холивудска продукция заедно с Вал Килмър, Рони Блевинс, Рип Торн (1), Даян Лед (3), Брус Дърн (1)Клорис Личмъм и Питър Фолк(2).  Петима от изброените  актьора имат номинации за Оскар (броя на номинациите отговаря на цифрата в скоби след името), а Клорис e печелилa Оскар за най-добра второстепенна роля за филма “The Last Picture Show”.

Филмът е черна комедия и проследява последните дни на Итън Ингълбринк-ексцентричен наркоман, пристрастен към хероина. Итън е маниак на тема градинарство и се включва в конкурс за “Градина на Годината” надявайки се да спечели голямата награда и така да подхранва своята пристрастеност и плати вечно закъснелия си наем.  За целта решава да отгледа “American Cowslip”- красиво и много рядко цвете в центъра  на градината. Когато усилията му са провалени от неговия хазаин и съсед Тревор, Итън започва много забавна градинска  битка-състезание. Едновременно с това Итън се влюбва в 17- годишната съседка Джорджия, която иска да се спаси от малкото градче и малтретиращия я баща.

“За мене беше важно да присъствам по време на снимките” сподели Красимир. “Исках да усетя енергията на  филма за да мога да напиша музика, която да е в унисон със създаденото настроение. Работата с актьори от такава величина действа много вдъхновяващо. Още след първия ден на снимачната площадка ми дойде идея за основната тема, която разработих същата вечер! Мисля, че се получи нещо много интересно. Режисьорът Марк Дейвид успя да създаде изключителна работна атмосфера, професионална без излишно напрежение.” Песента ще бъде включена и в новия му албум “Попера2”. Филмът се очаква да излезе в началото на 2009 година.

Информация за Красимир Аврамов можете да намерите на: www.krassimir.com

Ирена Александрова, в.“България Сега”, Холивуд, Калифорния