Новата дръзка кампания на Money Gram предлага сила на своите клиенти

mg_270Minneapolis, Minn., 15 Март, 2008 – MoneyGram, водеща компания за превод на пари предлага сила на своите клиенти с нова дръзка маркетингова кампания, която започна в средата на февруари по целия свят. Основното мото – «Силата е в твоите ръце» – дава на клиентите на MoneyGram избор и им позволява да контролират своята финансова съдба. За милиони имигранти по света, които разчитат на MoneyGram, за да изпратят пари до техните семейства у дома, това е съобщението, което те искат да чуят.

През 2006 г. MoneyGram започна проучване на пет континента по земното кълбо. Бяха проведени разговори с повече от 600 клиента от 22 страни в усилие да получат точна представа, какво точно клиентите очакват от една компания за превод на пари.

«Нашите клиенти са обикновено здраво работещи хора, водещи скромен живот, опитващи се да поддържат своите семейства независимо от ограничените възможности и ресурси», каза Андреа Мален, вицепрезидент на MoneyGram. «Изследването показа, че те чувстват, че светът не им дава уважението, което те заслужават и затова търсят повече възможности и повече контрол над своята финансова съдба».

Тези изследвания насочиха MoneyGram да пренастрои своите приоритети за развиване на нови услуги и възможности, включително изцяло обновена програма, която дава чести отстъпки за нашите клиенти, които редовно ползват услугите ни за превод на пари. Компанията извърши драстична промяна на начина, по който тя «разговаря» със своите клиенти по света.

За подпомагане на връзките с клиента и маркетинга, MoneyGram подписа договор с Draftfcb в Чикаго, компания, която създаде новата маркетингова кампания, която тече в момента.

«Ние трябва да привлечем вниманието на нашите клиенти, да им кажем, че се вслушваме внимателно в техните желания», каза Мален. «Използваме ръце за визуализация, защото те представят сила, здрава работа и човещина навсякъде, особено за нашите здраво работещи клиенти. И мотото «Силата е в твоите ръце» ясно показва нашето уважение и подтвърждава, че ние ще продължим да им предоставяме нашите услуги.»

За да достигне глобално голямо количество нови клиенти, екипът на MoneyGram трябваше да направи драстична промяна на маркетинговата си политика. Освен новите взаимоотношения с Draftfcb, които трябва да доставят постоянно нашата реклама по света, MoneyGram започна сериозна рекламна кампания по националните радио и телевизионни станции, за да достигне до повече хора.

«По същество ние изпращаме ясно и позитивно съобщение», каза Наталия Темникова, маркетинг специалист за Източна Европа на MoneyGram. «Има по-лесен начин да управляваш своите пари и той е достъпен за всеки с MoneyGram».

MoneyGram International, Inc. е водеща компания за глобални разплащания и S&P MidCap 400 компания. Основните продукти на компанията включват глобален трансфер на пари, заявки за превод на пари и разплащания по сметки за финансови институции и клиенти. Money Gram има приблизително 150,000 офиса  в световен мащаб в над 180 страни. За повече информация ни посетете в интернет на адрес: www.moneygram.com