Великденски традиции в Български Учебен Център ”Знание”

Денят  преди Великден в Българското училище “Родна Реч” започна с много вълнения. Беше 9 часа сутринта в събота, когато техните гласове звучаха през океана, чак в България, където не само техните баби и дядовци, но и близки и съседи ги очакваха с трепет, за да чуят любимите гласове на своите внучета в ефира на Българското Национално Радио “Христо Ботев” в предаването, водено от г-жа Анета Янакиева ”БГ огледало”. Бяха щастливи и доволни и от това, че макар далече от България децата им ходят на българско училище да се учат на четмо и писмо и знаят българските традиции.

Децата рецитираха и пяха великденски стихчета и песнички и поздравяваха чак от Америка всички близки и роднини, всички свои връстници и както и всички българи, които празнуват този свят празник в България и по целия свят.

По късно през деня те изписаха най-красивите и шарени яйца в станалата традиция Великденска работилница “Писани яйца”, както и изразиха отново любовта си към България, оцветявайки яйцата си с цветовете на българския трикольор.

БУЦ “Знание” за в.”България Сега”

 vel1_270  vel2_270
 vel3_270  vel4_270