Клинтън взе изборите в Пенсилвания

hillary2_200Сенаторката от Ню Йорк Хилари Клинтън печели първичните избори на демократите в Пенсилвания срещу Барак Обама. Според предварителните данни от преброени 33 процента от гласовете тя води с 54 процента срещу 64 на сто за сенатора от Илинойс, съобщи Си Ен Ен.

В Пенсилвания Клинтън и Обама се борят за 158 делегати за националната конференция на демократите, която ще се проведе в края на август в Денвър.
Пенсилвания е първият от последните 10 щата, в които избирателите на Демократическата партия ще гласуват. Първичните избори завършват на 3 юни.

Бившата първа дама, заяви пред избиратели, че победата й е започнала да обръща надпреварата с Барак Обама в нейна полза, предаде Асошиейтед прес.
"Някои хора ме отписваха и ми казваха да се откажа, но американският народ не се отказва и заслужава президент, който също не се отказва", заяви Клинтън пред ентусиазираното множество във Филаделфия, цитирана от Ройтерс.
Същевременно тя призова поддръжниците си да посетят нейната интернет страница и да подпомогнат кампанията й, която изостава финансово. "Бъдещето на тази кампания е във вашите ръце", заяви Клинтън. Актуално