Фетел въодушевен от трасето в Ню Джърси

През вчерашния ден Себастиян Фетел имаше възможност да направи първи обиколки на бъдещото градско трасе в Уийхоукън, Ню Джърси, точно пред величествената картина на небостъргачите на Ню Йорк. След това си преживяване пилотът бе наистина въодушевен.
„Това с което ще се срещнем там действително е единствено по рода си”, обясни Фетел. „Трасето напомня донякъде на Спа, има много спускания и изкачвания, доста разлики във височина. Пистата е много бърза и има много хубави бързи, взискателни към пилота завои, където определено трябва да имаш топки. Това е нещо, което всички ние обичаме.”
Фетел участва в промотирането на трасето, което трябва да влезе в календара на Формула 1 през 2013 г. Пилотът на Ред Бул замина за Ню Йорк веднага след състезанието в Монреал, където завърши на четвърта позиция. Той бе подкрепен от хиляди фенове и това го кара, да се радва на завръщането на Гран при в САЩ, като в края на годината трябва да се състои първото състезание в Остин, щата Тексас.
„За нас наистина е много важно да има състезание в Щатите. Аз направих своя дебют на пистата в Индианаполис и имам страхотни спомени от там.”
Трасето в Ню Джърси ще бъде проектирано отново от Херман Тилке и ще е в средата на града, което напомня на Фетел повече на разположението и атмосферата в Монреал, отколкото в Монако.
„В Монте Карло е доста тясно и не могат да се развиват сериозни скорости. Тук е точно обратното. Но дори и след като улиците бъдат асфалтирани наново ще има доста неравности. Но това е нормално.”
Освен останалите си занимания Фетел направи музикален видеоклип в Ню Йорк, а вечерта бе на гости при Дейвид Летерман в неговото „Късно шоу”.
„Много се радвам, че ще съм негов гост”, заяви Фетел преди предаването. „Нямам идея какво знае за Формула 1, така че вероятно ще трябва да си взема колата.”
CLUBS1.BG