Хилари Клинтън е обвинена в лъжа от болница в Охайо

Хилари Клинтън беше обвинена в лъжа от ръководството на болница в Охайо и помолена незабавно да спре да разпространява неистини по адрес на здравното заведение.
Поводът за това стана история, която бившата първа дама повтори многократно в речите, които произнесе по време на предизборната си кампания за кандидат на Демократическата партия за президент.
Хилари разказа за 35-годишна бъдеща майка Трина Бахтел, която поради липса на здравна осигуровка не е прегледана в болницата О'Бленис Мемориал в Атина, Охайо, за възможни усложнения по време на бременността.

В резултат на това жената ражда мъртво дете и самата тя умира две седмици по-късно в резултат на усложнения.
От ръководството на болницата, регистрирана като дружество с идеална цел, заявиха, че от щаба на нюйоркския сенатор никога не са проверили историята и че в действителност, те са оказали медицинска помощ на родилката, независимо че не е била осигурена.
От кампанията на Хилари Клинтън се съгласиха да оттеглят историята, която "не са успели да проверят напълно" и заявиха, че бившата първа дама я е чула всъщност от заместник-шерифа на града Брайън Холман, у когото тя е гостувала по време на кампанията си в Атина, Охайо. Актуално