Кондолиза Райс не се готви да става вицепрезидент на САЩ

Държавният департамент на САЩ опроверга появилите се слухове, че държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс може би ще се кандидатира за Белия дом за поста вицепрезидент от Републиканската партия заедно със сенатора Джон Маккейн.
Ако тя активно се стреми към вицепрезидентството, то тя е последният човек, който научава за това, с усмивка отговори на въпросите на журналистите говорителят на Държавния департамент Шон Маккормак.
Той посочи, че в момента Кондолиза Райс възнамерява да се концентрира върху работата си като държавен секретар, а след това планира да се върне в Стандфорд (Станфордския университет в щата Калифорния). Актуално

"Гардиан": САЩ не предвиждат краен срок за изтеглянето си от Ирак
Тайно проектоспоразумение между САЩ и Ирак за бъдещето на американските сили в Ирак не предвижда краен срок за изтеглянето им, съобщава "Гардиан", който се е сдобил с копие от документа.
Проектът за стратегическо рамково споразумение между американското и иракското правителства с дата 7 март има за цел да замени съществуващия мандат на ООН и позволява на САЩ безсрочно да извършват военни операции в Ирак и да задържат лица, когато това е необходимо в интерес на сигурността.
Тези права се дават "временно", според текста, в който се посочва също, че САЩ не желаят да имат постоянни бази или постоянно военно присъствие в Ирак.
Но липсата на краен срок или ограничения за американските и други коалиционни сили, включително британските, означава, че това проектоспоразумение вероятно ще срещне силна съпротива в Ирак и САЩ, отбелязва "Гардиан". Актуално