Архивът на Хилари Клинтън става публично достояние след критики

Хиляди страници от архива на бившата първа дама на САЩ  и кандидат за президентската номинация на демократите Хилари Клинтън ще станат публично достояние.

Това обяви вчера Националният архив на САЩ, който отговаря за президентската библиотека в Литъл рок, щата Арканзас, предаде АП.

Според съобщението от днес обществеността ще има пряк достъп или онлайн до 11 045 страници, които отразяват дейността на Хилари Клинтън през 2888-те дни, в които съпругът й Бил Клинтън бе президент на САЩ. Документите са изготвени от Пати Солис Дойл, който е отговаряла за програмата на бившата първа дама. Демократът Хилари Клинтън бе критикувана от своя конкурент за спечелване на партийната номинация за кандидат-президент Барак Обама и от републиканците, че голям брой от документите на Белия дом през мандата на Бил Клинтън още не са публикувани, допълва АП. В съобщението на Националния архив на САЩ се отбелязва, че в около една трета от страниците от документацията на Хилари Клинтън са заличени лични данни на трети лица, като телефонни номера, осигурителни номера и домашни адреси, което е сторено с изричното разрешение на федерален съдия.