Доминик Тийм е новият шампион на US OPEN

След драматичен мач Доминик Тийм заслужено добави първи трофей от турнир на Големия Шлем. Той изоставаше с 0:2 сета, а в петия сет проби Александър Зверев, който сервираше за победата при 5:4. Невероятен характер и нерви, които правят първата ракета на Австрия сериозен претендент за следващи подобни титли.

Той е най-силен на клей, а French Open започва на 21ви септември 2020. Името на човека, който може да го спре в Париж по пътя към втора титла от Големия Шлем и второто (или първото място в ранглистата) е Рафаел Надал – “Царят на клея”.
Доминик имаше невероятен шанс на US OPEN поради дисквалификацията на Новак Джокович, който беше фаворит в турнира. Така или иначе се получи прекъсване в доминацията на “стандартните шампиони” в турнирите от “Големия Шлем”: Джокович, Надал и Федерер. Това е добра новина за следващото поколение тенисисти, които са чакали години, за да спечелят най-престижните турнири. В тази група е и българинът Григор Димитров. Ако Тийм го направи, срещу когото първата ни ракета има положителен баланс (3:2), значи това е по силите на Димитров, който 5 пъти е бил близко до целта: Australian Open ( 2 четвъртфинала и един полуфинал); Wimbledon (полуфинал) и US Open (полуфинал). Титла от Големия Шлем и първо място в ранглистата (той е бил №3) са последните предизвикателства пред най-добрия тенисист на България. Дано това да се случи по-скоро!

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн:US Open

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here