Хилари гледа с нова надежда към Белия дом

hillary_336Хилари Клинтън увеличи надеждите си да влезе в Белия дом, след като победи своя съперник Барак Обама на първичните избори в Тексас за спечелването на кандидат-президентската номинация на Демократическата партия.

Според прогнозни резултати на американски медии Клинтън е победител в Тексас, като преди това стана ясно, че тя е надделяла над Обама в друг важен щат – Охайо. Обама удържа победа във Върмонт, а Клинтън – Род айлънд.

Преди да бъдат огласени прогнозните резултати от Тексас, Барак Обама изрази увереност, че той ще представлява демократите на президентските избори тази есен. Сенаторът демократ  Обама заяви на митинг на хиляди свои привърженици в Сан Антонио, че макар съперничката му да е имала добър ден във вторник, той е на път да спечели номинацията на партията за президентските избори през ноември въпреки поражението в Охайо.

Обама напомни, че все още води по броя на делегатите, които ще решат съдбата на номинацията – той спечели във Върмонт и загуби в Роуд айлънд. Клинтън обяви победата си в Охайо, а двамата още очакват резултатите в Тексас.

Хилари Клинтън заяви от своя страна, че ще се бори докрай след победата на първичните избори на демократите в Охайо, която й даде нов шанс в надпреварата за президентската номинация. Нацията ще последва посоката на Охайо, каза тя под бурните аплодисменти на привържениците си, не скривайки възторжената си радост от победата.

Междувременно БТА информира, че екипът на кампанията на Хилари Клинтън е отправил обвинения към привържениците на съперника й Барак Обама в "скандални" и "недемократични маневри" на първичните избори в Тексас. Говорител на Обама възрази, че обвиненията са "прозрачен и жалък опит да се отклони вниманието от резултатите". Darik radio