Wheaton и Lombard: Насилствени прониквания в частни жилища

30ти август, 2020 – Държавният прокурор на окръг DuPage Робърт Б. Берлин, шерифът на окръг DuPage Джеймс Мендрик, началникът на полицейския отдел в Уитън Уилям Мърфи и началникът на полицейското управление в Ломбард Рой Нютон обявиха днес, че са повдигнати обвинения срещу три лица, заподозрени в нахлуване в домове в Уитън (Wheaton) и Ломбард (Lombard) и прострелване на собственик на жилище в ранните сутрешни часове в неделя, 23 август. Малик Питс (22 г.), Айзея Джонсън (21 г.) и Кейтори Джаксън (22 г.) се явиха в съда тази сутрин. Съдията Тимъти МакДжойнт отказа да пусне под гаранция Питс и Джонсън и определи гаранция от 500 000 долара за Джаксън.
На 23 август 2020 г. около 5:04 ч. сутринта, полицаите реагират по сигнал на адрес 1710 East Evergreen Street в Уитън. Намиращите се в жилището съобщават, че чуват шумове, идващи отвън. Собствениците излизат от задната врата и в този момент виждат Питс и Джонсън. В обвинението се твърди, че Джонсън насочил сребърен пистолет към тях, а Питс влязъл в дома през задната врата. Питс е проникнал в спалня, където спели две момичета и баба им. Твърди се, че Питс се опитал да свали одеялото и шортите на едно от момичетата. В това време бабата се събудила и след като се обърнала към Питс е ударена от него по лявата буза, ухото и шията. Бащата на момичетата влиза в стаята и се сбива с Питс. Питс и Джонсън бягат с крадена кола, шофирана от Джаксън.
Около 5:22 ч. същата сутрин полицейското управление в Ломбард се отзовало на обаждане за взлом и стрелба на адрес: 433 S. Highland Ave. Твърди се, че собственикът на дома е бил събуден от Питс и Джонсън в хола си. Джонсън насочил пистолет към него и попитал „къде са парите?“
Според обвинението, Питс отишъл в спалнята на горния етаж, където майката и дъщеря й спели в едно и също легло. Твърди се, че Питс ги е накарал да слезнат на 1вия етаж, а след това е отвел дъщерята в бейсмънта и й наредил да свали дрехите си, уточнява се в обвинението. Когато момичето отказало и избягало, възникнала физическа саморазправа между бащата и Питс, която постепенно се преместила в задния двор. По време на схватката Джонсън е стрелял два пъти, се твърди в обвинението, като един от куршумите прострелва бащата в гърдите, а друг улучва семейната кола. Джонсън и Питс избягали в същото откраднато превозно средство, шофирано от Джаксън.
Питс, Джонсън и Джаксън трябва да се явят отново в съда на 28ми септември.

Заб: Заподозрените са невинни до доказване на тяхната вина в съда!

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн:pb

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here