Лайтфут аргументира засилената полицейска охрана около дома й

Днес, кметът на Чикаго отговори на критиките относно допълнителните полицаи охраняващи дома й:

“След заплахите към моето семейство, ще направя всичко, за да го защитя. Не дължа извинения за това”. Коментарът на Лори Лайтфут е във връзка с информация на местния “Chicago Tribune”, че има нареждане на полицията да се арестуват протестиращи около дома на кмета, в случай че откажат да се оттеглят. Лайтфут поясни, че такива мерки са целесъобразни и са предприети след нейни разговори с кметове на други градове.
“Няма да позволя да ми причинят това, което се е случило на тях и техните семейства. Аз и моята съпруга не го заслужаваме. Моите съседи не го заслужават. Имаме правото да живеем мирно вкъщи”.
Лори Лайтфут неведнъж е изказвала подкрепа на протестиращите в Чикаго. В същото време отказа федерална помощ предлагана от Тръмп.
Серията от масови грабежи на “протестиращи” в центъра на Чикаго (и не само) доведе до закриването на “Macy’s” (на великолепната миля) и до огромни щети на над 200 бизнеса. Представители на организацията “Black Lives Matter” оправдаха действията на “протестиращите”, понеже атакуваните бизнеси имали застраховка и защото чернокожите американци имали право на репарации.
Ако тази тенденция на насилие и погроми продължи се очаква масово напускане на жители и бизнеси от Чикаго, както и загуба на туристи. Вече 4та година подред “Градът на ветровете” губи хиляди жители годишно, главно заради високите данъци и престъпност.
С действията си до момента, кметът на Чикаго не показва, че има готовност и способности да се справи с подобна криза. Тя реагира с остър и на моменти вулгарен език на всяка критика отправена към нея. Малко вероятно е да остане на поста си за следващ мандат, а вече има петиции за нейното предсрочно освобождаване.
Хората, които живеят тук и обичат Чикаго, сред които са и десетки хиляди българи, не заслужават такава анархия и неспазване на законите и реда. Те имат не по-малко право от Лори Лайтфут и нейната съпруга да живеят в мир и спокойствие.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here