БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ФРИЗЬОРИ В САЩ

hair3_270"Hair World 2008" ще се проведе от 1 до 3 март в „Маккормък Център”-Чикаго и ще завърши с грандиозен бал на нациите.

Български коафьори ще участват на световното първенство за фризьори „Hair World 2008”, което ще проведе от 1 до 3 март в Чикаго, САЩ. На подиума в „Маккормък Плейс” уменията си ще покажат пловдивчанките Сурпик Ехигян и Росица  Милкова. Българско участие ще има и в международното жури на шампионата – съдийката Пепа Добрева ще оценява състезатели от над 50 страни.

Шампионатите „Hair World” се провеждат на всеки две години от Световната организация на фризьорите (OMC – Organisation Mondiale Coiffure). От 5 януари 2006 г. равноправен член на ОМС е и Сдружението на българските фризьори, което заедно с "Christian Of Roma Group" ООД – Пловдив сформира родния тим за „Hair World 2008 – Chicago”.

Състезателките Сурпик Ехигян и Росица Милкова ще участват в дисциплината „Вечерна прическа – кок”. Росица ще се изяви и в раздела „Full Fashion”, в който моделите на коафьорите излизат пред журито с цялостен стайлинг за корица на модно списание.

Българските състезатели ще имат уникалния шанс да присъстват и на заключителния бал в „Маккормък Плейс” на 3 март. След артистичните изпълнения и атрактивно шоу, грандиозната церемония ще завърши с пищен парад на нациите. По време на него отборите ще дефилират с националните си флагове и най-атрактивните си сценични модели от шоу-програмата на първенството.

Страната ни участва за първи път на световното първенство за фризьори "Hair World" през 2006 г. в Москва. Тогава в отбора отново бе Сурпик Ехигян, която се състезава в раздела "Булчински прически". Съдийката Пепа Добрева има опит от друг форум на OMC – Световното първенство по фризьорство за купата на Атина  (Athens Cup Open 2006). “Участието ни в инициативите на ОМС е от първостепенно значение. Имаме уникалния шанс да се докоснем до световния опит в областта на фризьорството, до всички нововъдения и тенденции в тази сфера, да установим докъде сме стигнали и накъде вървим,” сподели г-н Давиде Кристиано, председател на Сдружението на българските фризьори.