Ипотечната криза в САЩ може да струва до 400 млрд. долара

Загубите, свързани с ипотечната криза в САЩ може да достигнат до 400 млрд. долара, подчерта председателят на Еврогрупата Жан Клод Юнкер /групата на 15-те финансови министри от Еврозоната/, цитирайки цифри от МВФ.

Те бяха упоменати преди това от германският министър на финансите Пеер Щайнбрюк на пресконференция след съвещание на министрите на Г-7 в Токио. "Това, което г-н Пеер Щайнбрюк каза съвпада с данните, дадени от Международния валутен фонд", заяви Юнкер на пресконференция след съвещание на Еврогрупата.

"От това, което знам, тези цифри са точни. Ние поканихме банките да направят колкото се може по-бързо всички необходими справки, които се налагат", добави той.

Еврокомисарят по икономическите въпроси Хоакин Алмуня уточни, че в доклада на МВФ "не се говори само за банки, но и за всички финансови институции". Ипотечната криза в САЩ, която първоначално засегна само американските банки, постепенно се разрасна по целия свят. САЩ отхвърлиха проекта на Русия и Китай за забрана на оръжията в Космоса

Белият дом отхвърли призива на Русия за сключването на договор, целящ забраната на разполагането на оръжие в космоса, като заяви, че ще бъде "невъзможно" да се осигури спазването му.

"САЩ се противопоставят на разработването на нови законови инструменти или на други ограничения, които целят да забранят или да ограничат достъпа или използването на космическото пространство", заяви говорителката на Белия дом Дана Перино.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров представи днес на Конференцията по разоръжаването в Женева съвместен проектодоговор на Русия и Китай за забрана на разполагането на оръжие в Космоса. актуално