Двустранна среща България – САЩ по класическа борба

armennazarian_270Двустранна среща по класическа борба между САЩ и България ще се състои на 5 февруари в Чикаго. Поканата идва оргкомитета на града, който е кандидат за домакин на летните олимпийски игри през 2016 година. Българската делегация ще бъде водена от олимпийския шампион и президент на родната федерация Валентин Йорданов.

В състава ни са двукратният олимпийски първенец Армен Назарян (60), световните шампиони Николай Гергов (66) и Явор Янакиев (74), както и Венелин Венков (55), Георги Златански (96) и Иван Иванов (120). Същият отбор два дни по-късно ще участва на престижния турнир “Дейвид Шулц” в Колорадо Спрингс. За двустранната среща янките ще бъдат водени от световния първенец от Москва’2006 Дремиъл Байърс (120). В отбора на домакините са още бронзовите медалисти от световни първенства Линдзи Дурлачър (55), Хари Лестър (66) и Джъстин Руис (96). В свободния стил предстои само една демонстративна среща, в която ще участва Михаил Ганев (84). Негов съперник ще е Джейк Хърбърт.

Миналата година янките имаха двустранна среща в свободния стил с Русия. Тогава гостите от сборная бяха поканили световния първенец Радослав Великов, който участва във вакантната категория до 55 кг.

Българският отбор ще се състезава на 5 февруари, вторник от 7 вечерта, а демонстрации и младежки изяви ще има в 5.45 в Northwestern University’s Welsh-Ryan Arena (2705 Ashland Ave., Evanston, IL) по време на Втората годишна среща за купата на Чикаго. Домакин е World Sport Chicago със съдружието на алианса по борба ба САЩ.

Билетите са в продажба на цена от $10 за възрастни и $5 за младежи, като са пропуск и за двете събития. Sport1.bg