ДЕЙВИД КОНУЕЙ СПЕЧЕЛИ ЗА ВТОРИ ПЪТ НАЙ-ВИСОКАТА НАГРАДА НА ПРЕЗИДЕНТА БУШ В ОБЛАСТТА НА ОБУЧЕНИЕТО

davidconewaywithhisdipl_27_197Дейвид Конуей, който е от български произход, спечели за втори път най-престижната награда на президента на САЩ Джордж Буш в областта на обучението President’s Education Award for Outstanding Academic Excellence (Gold Award, High Honors with GPA 4.0). Талантливото момче завърши с пълно отличие Middle School в Лос Анжелис в почетния клас за изключително надарени и интелигентни деца. Дейвид получи и още 5 престижни награди от борда на учителите: Recognition of Excellence in Mathematics /наградата за отлични резултати в областта на математиката/, Certificate of Achievement for Excellence in Science /наградата за отлични постижения в науката/ и три златни медала в областта на спорта /баскетбол, лека атлетика и физическа култура/.

Дейвид е приет да продължи обучението си в едно от най-престижните High Schools в Лос Анжелис, Advanced Studies Academy, Академията за напреднали науки, която е под егидата на най-добрите университети в света Харвард, Принстън, Йейл, Станфорд и др. Дейвид е приет в програмата за високо напреднали студенти в областта на академичното обучение в класа за highly gifted. 2888 деца от цял Лос Анжелис кандидатстваха, но само 90 бяха приети, конкуренцията беше много голяма.

Дейвид е на 15 години, освен науките много обича и тренира баскетбол, американски футбол и кундалини йога. Родителите му са българи. От 2000 г. Дейвид живее в Лос Анжелис с майка си Нели Конуей, известната българска журналистка, сега учител по кундалини йога в Америка и Япония. През миналата година Дейвид заедно с майка си издадоха пет книги в Америка, които са хит сред българските емигранти в чужбина /той нарисува илюстрациите в тях/.