Калина Митева – българката в топ 10 на „Мис Свят“

Успехите на нашите сънародници долитат от близо и далеч. Техните немалки постижения са повод за национална гордост, понеже чрез тях за името родно се чува и говори. Благодарение на признанията, завоювани от съотечествениците ни, България постепенно се превръща от горе-долу приличен къс земя, скътан на европейската карта, в майка на талантливи и надарени хора.
След като миналата седмица режисьорът Ники Илиев и актрисата Яна Маринова се прибраха от САЩ у нас с пълен набор от статуетки и оставиха блестяща звезда на фестивалите зад Океана, днес в светлините на прожекторите е Калина Митева, която официално е в подбора на десетте най-красиви дами в целия необятен свят!
Няма грешка! И да кръстосвате земното кълбо надлъж и шир, едва ли ще успеете да намерите по-привлекателни, очарователни и обаятелни жени. Макар че конкурсът „Мис Свят“ вече е свършил тази работа вместо вас и търсейки, под дърво и камък, най-достойните претендентки за своята ослепителна корона, се е спрял на своите финалисти. А сред тях откриваме и 19-годишната Калина, която е единствената европейка достигнала до този кръг, чиято развръзка ще се проведе на 8-ми декември т.г. в Китай. Тогава нашенката ще премери хубост с останалите избраници в най-големият международен благотворителен телевизионен формат за красота, който ще се излъчва на живо по малкия екран и ще прикове погледите на… 2 милиарда зрители. Според запознати, това е най-гледания формат след церемонията по връчването на наградите „Оскар“. И как може да не бъде, след като на едно място ще бъде събрано толкова великолепие?!
Припомняме, че на 12-ти септември Митева спечели титлата „Мис Свят България“, надпреварвайки се с още 21 претендентки. Оттогава тя се радва на огромна подкрепа в платформата за таланти MobStar, която й осигурява сигурно място челната десетка на “Miss World”. Самата тя благодари в личния си профил в социалната мрежа на Фейсбук за опората на хората и вота, помогнал и да стигне до мечтаната позиция.
В момента Калина трескаво се подготвя за едно от най-големите предизвикателства в живота й, като паралелно с това продължава да следва висшето си образование по бизнес и мениджмънт. В началото на последния месец за тази календарна година, тя е планирала да представи пред журито и зрителите на конкурса шопски танц, за който усилено се готви.
Нека всички да й пожелаем успех и на 8-ми да стискаме палци за нашето момиче!

Стелиян СТОИМЕНОВ
в. „България СЕГА“