Борисов: Докладите за "Червеи" са много притеснителни

Изводите от докладите на МВР за операция “Червеи”, в която са подслушвани участници в протестите срещу кабинета “Орешарски”, са далеч по-притеснителни от предварително изнесените данни в публичното пространство.
Това е коментирал премиерът Бойко Борисов след среща с главния прокурор Сотир Цацаров и с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков по темата.
Мога да съобщя, че протестиращи в сегашния вид на разработката, която е правена, не са подслушвани, каза пред журналисти премиерът, цитиран от “Фокус”. Много по-тежки са нарушенията относно издаването на самото разрешение за подслушване, добави той.
От правителствената информационна служба съобщават, че министър Вучков е информирал премиера за редица нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства, посочени в доклад на Бюрото за контрол над СРС във връзка с разпоредена от министъра проверка в дирекция „Сигурност” на МВР по операция „Червеи”.
Поради класифицираната информация, която се съдържа в документа, детайли от него не могат да бъдат оповестявани, става ясно от съобщението от МС.
“Темата, свързана с така наречените “Червеи”, е тема на прокуратурата далеч преди тя да стане тема на членове на парламента или министри, тоест тя да получи медийното огласяване каквото получи”, обяви главният прокурор Цацаров пред журналисти след срещата.
Когато разследването стигне до съответни резултати, ще бъдете уведомени, каза той и отказа повече подробности.

Източник: Агенция “Фокус”, БГНЕС