1989-2013: СВИРЕПА ДЕМОКРАЦИЯ

            Ще питам Бог за кой ли път
            защо мечтите ни не стават спомен.
                      Емил Иванов, „Горчив бокал“
Настъпи 10 ноември 1989 г. и комунизмът уж си отиде от България. Оказа се обаче, че българите не знаем как да извоюваме демокрацията. През 1989-1990 г. стана първият бунт, през 1997 г. – вторият бунт на масите, но по-късно разбрахме, че сме били ентусиазирани наивници, жестоко излъгани от лукавите луканови комунисти. Така през 2013 г. настъпи и продължава да настъпва третият бунт на масите и на ранобудните студенти.
      Колкото повече се „демократизира” българското общество, толкова повече  то проявява агресивната си енергия, която възражда вълка в човека, homo homini lupus est става ежедневие – побоища, убийства, грабежи, изнасилвания, наркотици, проститутки, педофилия… Няма справедлива съдебна система и Гордиевият възел, сплетен от алчност, агресия и хедонизъм, няма кой да разсече. Така вместо демокрация, настъпи ликокрация – власт на вълците (гръцки, lykos – вълк, kratos – власт), ликантропично общество, където правата на човека вълк са по-защитени от правата на човека човек. Така от „45 години стигат,/ времето е наше“ стигнахме до „24 години стигат,/ времето е тяхно“.     
      Защо моделът, създал демокрация в Западна Европа и Северна Америка, не проработи в България?
     – Защото новите демократи се оказаха назначени от комунистическите
централи?
     – Защото сме необразовани и бедни – избиратели и пациенти, а не изучени и здрави – граждани на България?
      – Защото живеем в свирепа демокрация, създадена от алчността и
арогантността на клана на диктатора и сътрудници, които пак са на власт?
      Мамка й и демокрация,  никаква не се обажда. Ами сега къде да я търсим? На тази демокрация всички са дошли на власт да крадат, но никой не е дошъл да дава. Неграмотници, за вас няма ли правилник за морал, не знаете ли вие правилника бе, та се движите все във вляво?*
      Освен това мисля, че правителството „Орешарски” трябва да подаде ОСТАВКА. Изписа я и великият Роджър Уотърс – на Стената в София, точно  в момента, когато пееше Mother, should I trust the government?

Д-р Георги Чалдъков
в.”България СЕГА”

______________________________________________________________
*Перифраза на „Мамка му и прасе, никакво се не обажда. Ами сега къде да го диря?! … На този пазар всички са дошли да продават, но никой не е дошъл да купува…” от разказа „Свирепо настроение” на Йордан Радичков..