Варненци не спират с протестите си!

Във Варна протестите не стихват. Само че не всички участници в тях мислят по един и същ начин.
Групата “Варна за варненци”, особено в медийните си изяви, е против тези, които искат оставката на сегашния Общински съвет.
Виктория Енева, от “Отворен обществен съвет” обяви обаче, че “…Днес сме тук за да заявим, че във Варна разделение между протестиращите граждани няма”.
Но тази неделя липсата на единство не можа да се скрие. Един от протестиращите в по-многобройна група заяви: “Ако някой мисли, че нашите искания са неправилни, а неговите са правилни –  нека да видим зад неговите плакати колко хора ще излязат. Някои са уморени и отчаяни, но това още не значи, че не искат да се борят!”
Появиха се и някои скандалджии, чуха се лични обиди. От “Отворен обществен съвет”, които искат оставката на Общинския съвет се възмутиха от тези, които искат той да си остане на власт.
Основно искане от общинарите е гражданско участие в сесиите и комисиите на местния парламент. Съветниците се съгласиха да направят така, че  по време на сесия гражданите да се изказват свободно.
Мнозина се страхуват, че ако просто се искат само оставки и новодошлите в Съвета са неподготвени и случайни хора може да стане още по-лошо. На тях им отговарят, че по-лошо не може да бъде и че будната гражданска съвест ще смогне да  се вкарат новите общински съветници  в правия път…

Фоторепортаж на Дарин Кирков
в.”България СЕГА”