Кмет забрани чалгата на Петрова нива

Тотална забрана за чалга спусна кметът на Малко Търново Илиян Янчев в историческата местност Петрова нива в Странджа. Всяка година там се празнува годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, но за първи път веселбите на поляната ще минат без поп-фолк.
Народните тържества започват утре и ще продължат в неделя, но този път народа няма да може да слуша любимата си поп-фолк музика. Кметът на Малко Търново Илиян Янчев се е разпоредил, че всеки, който посмее да пусне диск с чалга ритми, ще отнесе солена глоба. Служители на общината ще завардят от ранни зори утре Петрова нива и ще следят изкъсо дали се спазва заповедта. Всички търговци, които ще опънат сергии в местността, са подписали договори, в които е включена изрична клауза, че нямат право да пускат чалга. За първи път тази година се забранява продажбата на гащи, сутиени и пиратки.
“На Петрова нива провеждаме национален възпоменателен събор, а не панаир”, мотивира решението си кметът Янчев. Той заяви, че хората могат да слушат българска народна музика или естрадна, но в никакъв случай чалга.
NOVINATA.NET