Бойко Борисов: Този вот беше важен за нас за да довършим реформите

– Хората оцениха, че запазихме най-ниските данъци, дадохме много пари на земеделието, отделихме и повече за здравеопазването. Този вот беше важен за нас, за да довършим реформите. Така премиерът и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов коментира резултатите от президентските и местни избори – пише в коментар за интервюто на Бойко Борисов сайтът Gerb.bg. Резултатите от изборите са знак, че правителството трябва да продължи да работи и то сериозно, заяви Борисов и даде заявка, че кабинетът работи за втори управленски мандат. Според Борисов подкрепата за ГЕРБ на изборите е вот на доверие за кабинета.
– Тези избори ги загуби Станишев, коментира още Бойко Борисов. По думите му – за последните 20 години в политиката е имало двама основни играчи – Първанов и Доган, и всеки, който ги е подценил, е бил бит по време на избори. Първанов и Доган ще бъдат основните опоненти на ГЕРБ на следващите парламентарни избори, обясни премиерът. Той подчерта, че на тях им е трябвало да загубят тези президентски избори и да спечелят на местата, където е важно, защото никой не иска да управлява по време на криза.
Борисов бе категоричен, че ДПС в смесените региони навсякъде е подкрепило БСП и техните кандидати. На следизборната карта премиерът отбеляза местата, където настоящият президент е представил мемоарите си и точно там БСП е спечелила кметските постове – Враца, Шумен, Ловеч, Криводол. Бойко Борисов коментира, че ако кандидат за президент беше Стефан Данаилов, БСП щеше да има много по-голям шанс и резултатите щяха да са други и допълни, че хората в столетницата не обичат Ивайло Калфин, той я е предавал и затова не е могъл да спечели изборите. ,,Станишев и Калфин не отиграха ситуацията с целувката на Доган, както подобава‘‘, заяви още Борисов.