Българската актриса Мария Бакалова стана център на внимание в САЩ

Българите в САЩ бяха изненадани да научат от Шоуто на Джими Кимъл, че българската актриса Мария Бакалова ще играе централна роля в “Борат-2” като дъщеря на “казахстанеца”. Тя е родена през 1996 г. в Бургас. Миналата година завършва НАТФИЗ. Участвала е в “Бащата” (“Кристален глобус” на фестивала в Карлови Вари) и в комедията “Като за последно” (фестивал “Златната роза”). Изненадата бе още по-голяма когато Мария започна да говори на български. Саша Барон Коен (истинското име на Борат) направи сензационно изявление, че коронавирусът е дело на евреите. Мария Бакалова на чист български език накара водещия да си свали панталоните, след което Джими Кимъл остана по гащи и без обувки.

Още преди премиерата на филма – 23ти октомври 2020 (Amazon Prime) българката се замеси и в скандал свързан с главно действащо лице в предизборната борба в САЩ. Става въпрос за бившия кмет на Ню Йорк и адвокат на Доналд Тръмп – Руди Джулиани. Мария се представя за консервативен журналист. След “интервюто” двамата се срещат в хотел. Руди Джулиани прави комплименти на флиртуващата актриса преди да влязат в спалнята. В този момент в стаята се втурва Борат в розово бельо с думите “Тя е само на 15 г. Много е стара за теб”. Американски медии разпространиха снимка където изглежда, че 76-годишният Руди си бърка в гащите. Всичко това се случва, когато Руди Джулиани играе централна роля в скандала със сина на Джо Байдън – Хънтър Байдън по повод евентуална корупция и съмнения за педофилия.

Според Джулиани, който се е обадил в полицията след инцидента, това е специална акция с цел отвличане на вниманието от големия скандал с Хънтър Байдън. Интерпретацията на бившия кмет на Ню Йорк за снимката, разпространена от американските медии, където изглежда, че си бърка в гащите е че си е оправял ризата в този момент.

В изтрита сцена българката успява да влезе в Белия Дом и да се запознае със сина на Доналд Тръмп. Борат поздрави президента по повод липсата на изискване за к19 тест при допускането на гости за събитието.
Драмата около може би най-важните избори в историята на САЩ по-малко от две седмици до 3ти ноември се засилва непрекъснато. Републиканци и демократи хвърлят целия си арсенал от оръжия в тази безмилостна война за власт. В този критичен за американската история момент имаме сериозно българско участие в лицето на Мария Бакалова. Но най-важният принос към САЩ на десетките хиляди българи тук ще бъдат техните гласове преди и след 3ти ноември 2020.
Оригиналният филм “Борат” бе разпространен през 2006 година и спечели близо 263 милиона долара при бюджет 18 милиона долара. Официалното име на филма е “Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan”.
Цялото име на “Борат-2” е: “Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan”. Срещу създателите на филма бяха заведени няколко дела. “Борат” бе забранен в почти всички арабски държави и на много места в Русия и Казахстан. Сънародниците ни в САЩ, които са членове на Amazon Prime могат да гледат безплатно оригиналния филм “Борат” (2006 г.) до 1ви ноември 2020, както и “Борат – 2”

Надя Минкова
в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here