Отнеха шофьорските книжки на Григор Димитров и Даниил Медведев

Полицията в Монако е отнела шофьорската книжка на Григор Димитров след като българинът е бил заловен да кара с превишена скорост по магистрала А8 , съобщава „France Bleu“. Със същото провинение е била заловена и друга звезда от Тура – руснакът Даниил Медведев. Двамата не са пътували заедно.

Григор и Медведев не са били единствените нарушители – според полицейския доклад са били задържани общо 10 души, които са шофирали с над допустимата скорост. Полицията не съобщи имената на заловените тенисисти, на самоличността им бе разкрита от руските медии.

Инцидентът се е случил в събота между 16:00 и 19:00 ч. местно време на пътя, свързващ академията на Патрик Муратоглу близо до Ница и Монте Карло. Отсечката е известна на местната полиция като много подходящ терен за тестване на бързи автомобили.

От снимките на полицията става ясно, че Григор Димитров е карал Lamborghini Urus Venatus. Това е най-бързият джип в света, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и развива максимална скорост от 306 км/ч.

От своя страна Даниил Медведев е карал BMW M4, което ускорява от 0 до 100 км/ч за малко над 4 секунди.

Димитров и Медведев са шофирали с между 160 и 180 км/ч при разрешена скорост от 110 км/ч. Санкцията за подобно нарушение предвижда отнемане на шофьорската книжка за период от 6 месеца и парична глоба в размер на 750 евро.

Иван Недялков 
tenniskafe.com

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here