Задържаха французин, заподозрян за 18 убийства

68-годишен мъж бе арестуван от френската полиция в град Мюлуз по подозрение, че е извършил 18 убийства във Франция, предимно на хомосексуалисти, между 1980 и 2002 г., предаде Франс прес.
Ако обвинението бъде доказано, задържаният ще е един от големите серийни убийци във Франция. Заподозреният – травестит, работил в кабарета в Елзас и
Германия, е в предварителен арест в Монбелиар, източна Франция. Прокуратурата  заяви, че е рано да се говори за сериен убиец и уточни, че се разследват шест от убийствата.

Предполагаем съучастник на 43-годишна възраст, осъден през 1999 г. за убийството на хомосексуален застрахователен агент в Ридизайм, източна Франция, излежаващ присъда в района на Париж, също беше отведен в полицията в Монбелиар.
Двамата мъже, които известно време били любовници според източници, близки до разследването, отричат обвиненията. В момента няма никакви доказателства срещу тях.
Според местен вестник, разкрил случая, престъпленията имат много общо помежду си: жертвите, предимно хомосексуалисти, били убити със силен удар по главата, последван от множество удари с нож, след това лицата им били покривани, а труповете – частично разсъбличани. 
Разследването може да продължи и в Германия, където заподозреният е работил в кабарета според източници, близки до разследването.