Българин е млад бизнесмен номер 1 във Великобритания

23-годишният българин Боян Бенев оглави класацията на списание Start Your Business Magazine за най-успели млади предприемачи.

В тазгодишният ноемврийски брой на авторитетното английско списание за бизнес и икономика Start Your Business Magazine, бе публикувана класация на най-успешните млади предприемачи във Великобритания. Челна позиция в тази класация получи не друг, а българинът Боян Бенев.

Пристигнал в Англия със своите родители през 1991г., днес само на 23 Боян е генерален директор на брокерска компания основана от самия него. В момента Benev Limited има достъп до фондове в размер на 10 млрд. Евро, които предстоят да бъдат вложени в Българската икономика под формата на офис сгради, хотели инфраструктурни и бизнес проекти. Партньори от българска страна Бенев търси сред най-големите строителни компании в България.

Като всеки млад човек Боян има широк спектър от интереси. Негова страст са пътуванията както в България така и в над 30 държави на 4 континента. Освен това той се занимава с изобразително изкуство и скулптура. Една от амбициите му е да популяризира творчеството на младите български автори както в страната така и в чужбина.

Боян Бенев прави първи стъпки в бизнеса едва 11-годишен, когато създава успешен проект за училищен вестник. Първото му по-сериозно начинание е пет години по-късно, когато започва да се занимава с компанията Critica Marketing Limited. Основната дейност на фирмата е консултации в сферата на маркетинга, което дава изключително много за развитието на г-н Бенев в бизнес средите.

www.benev.co.uk