АНКЕТА-КОНКУРС НА “БЪЛГАРИЯ СЕГА” И “СТАРТ BG” ЧИКАГО ПОСВЕТЕНА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО И ПРИЯТЕЛИТЕ НА ФУТБОЛА В ЧИКАГО И САЩ

Драги читатели,
Добре дошли на страниците, които посвещаваме на “Евро 2008”!
И в този брой и по-нататък, по време на Европейското първенство по футбол в Австрия и Швейцария, ви представяме нашата анкета, която ще завърши с обявяването и награждаване на победителите – които безспорно ще бъдат сред най-добрите познавачи на футболната игра. Анкетата ще държи на ниво интереса ви към шампионата и ще запази възможността, участвуващите да се състезават за наградите през целия шампионат – от 7 до 29 юни 2008 година.

Всеки от вас може да изпраща колкото пожелае свои листи с отговори на въпросите от началото до края на месец юни. След изиграни мачове някои от въпросите, свързани с тях, отпадат! Естествено, не може да се печелят точки от вече известни отговори. Принципът е “Всяка анкета се състезава сама за себе си, т.е. за своя “автор”. Участникът може да изпрати отрано своя листа и тогава ще разчита на спечелени точки от всичките 10 /само/ верни отговора.

Може да изпратите и други свои анкети по средата или в края на юни. Те  ви дават допълнителни възможности. Даже и преимущество, защото при решенията си ще знае и резултатите (примерно от груповата фаза) и ще прецените по-точно кои отбори биха могли да играят полуфинали и финал. Но губите точки от въпросите, отнасящи се до груповата фаза, където резултатите вече се знаят и те, естествено, не се зачитат в по-късно попълнената анкета.

Най-лесното е да попълните готовата анкета на страниците на вестника и да я изпратите по пощата. Валидна е датата на пощенското клеймо. Другата възможност е да попълните същата анкета от сайта на изданията и да я върнете по електронен път. След всеки въпрос са отбелязани точките, които се дават за точния му отговор. Датите след въпроса показват крайния срок за изпращане на анкетния лист, при спазването на който се присъждат съответните точки.

Следете също и проявите на българските отбори “Балкан” и “Славия”, които играят в една от чикагските сокър-лиги. Подкрепяйте ги! И те подкрепят нашия футбол през юни, при отсъствието на националите на Европейското първенство. Спечелете точки и от това, че познавате играта и възможностите на българските футболни отбори в Чикаго!

Опишете своите впечатления и преживявания или ги илюстрирайте с вашия фотоапарат  и ни изпратете произведенията си. Те могат да бъдат свързани с Европейското първенство или с вашите преживявания през юни в Чикаго, в България или където и да е на друго място по време на Европейското футболно лято. За всяко изпратено ни произведение участникът в анкетата получава по 3 точки. Най-добре представилите се трима в литературната и фото част на анкетата ще получат допълнително още по 5 точки.

Очаквайте и списъка на наградите за добрите познавачи и за родените с добър късмет участници в нашата анкета!

Успех!

Анкета № 2
Европейско първенство по футбол Австрия  и  Швейцария  2008

Име и фамилия………………………………………………………………………….                                         Телефон……………………………….Емайл…………………………………………..
1. Кои 8 отбора отиват на четвъртфиналите?  1 т. за всеки познат отбор    6 юни
……………………………………………………………………………………………………………………..

2. Кой ще стане голмайстор на ЕП?                  6 т.                                        6 юни
……………………………………………………………………………………………………………………..

3. Кои отбори ще играят на полуфиналите?    2 т. за всеки познат отбор    18 юни
………………………………………………………………………………………………………………………………..

4. Класирането на “Балкан” и “Славия” в Чикаго- лигата на 29 юни?
                                                                                5 т. за познато място         18 юни
………………………………………………………………………………………………………………………………..

5. Кои отбори ще играят на финала?         3 т. за всеки познат отбор        24 юни
………………………………………………………………………………………………………………………………..

6. Кой ще  стане европейски шампион?       9 т.                                          28 юни
………………………………………………………………………………………………………………………………..

7. Познайте резултата от финалния мач?    15 т.                                      28 юни                                                                                                     
…………………………………………………………………………………………………………………………………

8. Символичният евро отбор, според УЕФА?         1 т. за всеки футболист   18 юни
………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
9.Участие в литературни и фото конкурси на Анкетата     2 т. за  участие                    4 юли
…………………………………………………………………………………………………………………………….

10.Трите най-добри литературни и фото творби.     5 т. за всяка  от тях      4 юли
…………………………………………………………………………………………………………………………….. 

“ЕВРО 2008”
е съвместен медиен проект, посветен на голямото спортно събитие. Реализира се от екипите на чикагските издания “България сега” и “Старт BG Чикаго” под ръководството на спортния журналист Климент ВЕЛИЧКОВ.