АНКЕТА-КОНКУРС НА “БЪЛГАРИЯ СЕГА” И “СТАРТ BG” ЧИКАГО ПОСВЕТЕНА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО И ПРИЯТЕЛИТЕ НА ФУТБОЛА В ЧИКАГО И САЩ

Драги наши читатели,

Добре дошли на страниците, които посвещаваме на “Евро 2000”  и всички, които обичат футбола в Чикаго и САЩ! Представяме ви една анкета, която ще финишира с разнообразни и скъпи награди – не само по ценност, но и като спомен от голямото спортно събитие. Анкетата ще държи още по-буден интереса ви към шампионата и ще запази възможността, участвуващите да се състезават за наградите през цялото Европейско първенство – от 7 до 29 юни 2008 година.

Всеки от вас може да изпраща колкото пожелае свои листи с отговори на въпросите от началото до края на месец юни. Внимание: след изиграни мачове някои от въпросите, свързани с тях, отпадат! Естествено, не може да се печелят точки от вече известни отговори. Принципът е “Всяка анкета се състезава сама за себе си, т.е. за своя “автор”. Участникът може да изпрати отрано своя листа и тогава ще разчита на спечелени точки от всичките 10 /само/ верни отговора.

Може да изпрати други свои листи по средата или в края на юни. Те  му дават допълнителни възможности. Даже и преимущество, защото при решенията си ще знае резултатите (примерно от груповата фаза) и ще е по-точен за това кои отбори биха могли да играят полуфинали и финал. Но ще е загубил възможно спечелени точки от въпросите, отнасящи се до груповата фаза, където резултатите вече се знаят и те са изключени от новата му анкета. 

Най-лесното е да попълните готовата анкета на страниците на вестника и да я изпратите по пощата. Валидна е датата на пощенското клеймо. Другата възможност е да попълните същата анкета от сайта на изданията и да я върнете по електронен път.

След всеки въпрос даваме и точките, които се дават за точния му отговор. Датите след въпроса е крайният срок за изпращане на анкетния лист, при спазването на който се присъждат съответните точки.

Следете също и проявите на българските отбори “Балкан” и “Славия”, които играят в една от чикагските сокър-лиги. Подкрепяйте ги! И те подкрепят нашия футбол през юни, при отсъствието на националите на Европейското първенство. Спечелете точки и от това, че познавате играта и възможностите на българските футболни отбори в Чикаго!

Опишете своите впечатления и преживявания или ги илюстрирайте с вашия фотоапарат  и ни изпратете произведенията си. Те могат да бъдат свързани с Европейското първенство или с вашите преживявания през юни в Чикаго, в България или където и да е на друго място по време на Европейското футболно лято. За всяко изпратено ни произведение участникът в анкетата получава по 3 точки. Най-добре представилите се трима в литературната и фото част на анкетата ще получат допълнително още по 5 точки.

Очаквайте в следващия брой и списъка на наградите за добрите познавачи и за родените с добър късмет участници в нашата анкета!

Започнете с Анкета № 1! Съберете 70 точки!

Успех!

Анкета № 1
Европейско първенство по футбол
Австрия  и  Швейцария  2008

————————————————————————————–ИМЕ                                                
………………………………………………………………………………………..
ТЕЛЕФОН                                      ЕМАЙЛ
………………………………………………………………………………………..

1. Кои 8 отбора отиват на четвъртфиналите?  1 т. за всеки познат отбор    6 юни

……………………………………………………………………………………………………………………..
2. Кой ще стане голмайстор на ЕП?            6 т.                                        6 юни

……………………………………………………………………………………………………………………..

3. Кои отбори ще играят на полуфиналите?    2 т. за всеки познат отбор    18 юни

………………………………………………………………………………………………………………………………..

4. Класирането на “Балкан” и “Славия” в Чикаго- лигата на 29 юни?
                                                                                5 т. за познато място              18 юни

………………………………………………………………………………………………………………………………..

5. Кои отбори ще играят на финала?            3 т. за всеки познат отбор        24 юни

………………………………………………………………………………………………………………………………..

6. Кой ще  стане европейски шампион?       9 т.                                             28 юни

………………………………………………………………………………………………………………………………..

7. Познайте резултата от финалния мач?    15 т.                                            28 юни.                                    

…………………………………………………………………………………………………………………………………

8. Символичният европ. отбор, според УЕФА?         1 т. за всеки футболист   18 юни

………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

9.Участие в литературни и фото конкурси на Анкетата     2 т. за  участие                    4 юли

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

10.Трите най-добри литературни и фото творби                 5 т. за всяка  от тях               4 юли

………………………………………………………………………………………………………………………………….  

“ЕВРО 2008”
е съвместен медиен проект, посветен на голямото спортно събитие. Реализира се от екипите на чикагските издания “България сега” и “Старт BG Чикаго” под ръководството на спортния журналист Климент ВЕЛИЧКОВ.