Берлускони превърна сметищата във военни зони

Силвио Берлускони съобщи днес, че местата, които се използват като сметища, ще бъдат обявени за „военни зони" и ще получат изискващата се за тях защита. Той направи това след края на първото заседание на неговото правителство, което се поведе в Неапол.

"Местата и заводите, свързани с третирането на боклуците, ще бъдат обявени за зони от стратегически национален интерес. Те на практика ще се превърнат във военни зони и ще бъдат охранявани от въоръжените сили, които ще гарантират абсолютната им защита", заяви Берлускони пред журналисти.

"Правителството определи пет нови места в района на Неапол, които ще бъдат използвани за сметища", каза още италианският премиер, като уточни, че „те ще станат известни в следващите дни". Берлускони потвърди номинирането на Гуидо Бертоласо за държавен секретар по въпросите на боклука. "Националната гражданска защита, която ще координира решаването на проблема с боклука, ще има задача, сравнима с тази след земетресение или изригване на вулкан", завърши Берлускони. Актуално