Българки робували в италиански цирк, заобиколени от пирани и змии

Италианската полиция спаси две български момичета от цирк в Южна Италия, в който едната от тях е трябвало да плува в басейн с пирани за забавление на зрителите, съобщи Ройтерс, позовавайки се на правоохранителните органи.
Двете момичета са сестри. Докато 19-годишната сестра плувала в аквариума с ледена вода и най-хищните риби на света, другата, която е на 16 години, била принудена да седи в контейнер, а върху нея изсипвали змии.

Тя била ухапана от една от змиите, заяви полицията. Арестувани са трима италианци, които са ръководили цирка в провинция Салерно, и срещу тях са повдигнати обвинения, че са държали сестрите като робини.
Става дума за тримата собственици на цирка "Марино" Енрико Рафаеле Инграсиа, сина му Уилиам и зет му Гаетано Белфиоре, които са задържани от полицията в град Еболи, област Кампания.
На двете момичета е плащано по 100 евро на седмица, вместо предварително договорените 480 евро. Двете сестри, заедно със своите родители, са живеели при нечовешки условия в каравана, използвана за превозване на животни, съобщи полицията. Актуално