Милиони влюбени по света честват Свети Валентин

Милиони влюбени по света намират различен начин да честват празника Свети Валентин на 14 февруари. В България денят стана популярен след настъпването на демократичните промени и по този начин ни свърза със света, които отбелязва любовта по-специално.

Празникът е католически, но независимо от това и го празнуват не само православни, но и хора от всички религии, а и не религиозните. Независимо от вяра, етнос хората от цял свят знаят, чувстват, убедени са, че няма нищо по велико от любовта. Тя е онази мощна сила, която вдъхновява, кара ни да изпитваме най-голямото щастие и най-голямото страдание. Но това е силата на любовта и дори, ако имаме невероятното въображение да си представим един идеален свят без болка, то винаги ще остане мъката от неосъществената любов. Но на 14 февруари празнуваме щастливата любов на взаимността. Затова изразете любовта си на този, на тези, които обичате.

Няма нищо по-прекрасно от усещането, че си обичан. Освен всички невероятни идеи за него, някои увековечават брачната си връзка на този ден. По софийските улици от няколко дни могат да се видят продавачи на големи балони във формата на червени сърца, влюбени двойки, усмихнати жени и девойки с букети, или забързани мъже с цветя или подарък за половинката си. Емблема на празника са валентинките, червените рози и шоколада, а предприемчиви сладкари са направили в тези дни и тулумбички под формата на сърце. Всеки народ отбелязва Денят на Свети Валентин по различен начин.

Британците в Деня на влюбените изпращат любовни послания не само на любимите си хора, на приятели и познати, но и на своите домашни любимци. Япoнците са още по-оригинални – те са превърнали 14 февpуари в cвoеoбpазен "8 маpт само, че за мъжете". На този ден в България пък други празнуват "Трифон Зарезан", празникът на лозаря и виното, ако са пропуснали да го направят преди 13 дни. Е няма лошо да се отбележи и два пъти. Но каквото и да празнувате – обичайте се – това е смисълът на живота. Актуално