Отзиви на читатели за нашия консултант В. Вълчев за алтернативно лечение на вътрешни заболявания

Читателката Людмила Вервика пожела да изрази официално благодарността си към  консултанта Вълчев за  успешното лечение, което е провела по методите на алтернативна терапия. Предаваме с някои съкращения нейното изявление:
 Уважаеми д-р Вълчев,  искам да Ви благодаря официално за отзивчивостта и съветите които ми дадохте, с които постигнах такива резултати за период от два месеца. Моите проблеми започнаха преди 7 години, когато при катастрофа претърпях сериозни травми по главата. Бях в болница три седмици. Това постепенно отшумя, но преди две години започна често главоболие, физическа слабост, често безсъние и сърдечни аритмии. Ходих на прегледи и изследвания при различни доктори тук в Чикаго.

Казваха ми, че моите оплаквания са предимно на нервна основа и нямам сърдечни увреждания. Даваха ми болкоуспокояващи лекарства, но моите оплаквания продължиха.  В края на краищата след нови изследвания тази година  установиха, че имам възпалена щитовидна жлеза с намалена функция, спазми на мозъчното кръвообращение и хормонален дисбаланс. Също ми казаха, че имам симптоми на депресия. Започнахме лечение с хормонални лекарства за жлезата, други за главоболието и трети вид за депресията. През първите 6 седмици  започна някакво облекчение, но в последствие започна отново сърдечна аритмия, треперене на ръцете и постоянна умора. Направиха ми нови изследвания и казаха, че щитовидната жлеза реагира неадекватно на тези лекарства. В това състояние аз не можех да работя и се чувствах  безпомощна.

След две седмици ми предписаха нови лекарства, но от тях започна стягане в главата, виене на свят и отново физическа слабост. Този път реших да прекратя всичко. Не знаех какво да правя  по-нататък и как да се лекувам!

В този  момент на объркване една моя сънародничка от Латвия ми каза, че преди година и имала същото заболяване и същите оплаквания. Идвала е при Вас два пъти за консултация и след като е изпълнила всичко в течение на два и половина месеца се е излекувала напълно. Последвалите кръвни и хормонални изследвания са потвърдили това. След тази препоръка аз дойдох при Вас за съвет. Дадохте ми указания да вземам три вида органични продукти и специални компреси за жлезата. Приложих всичко стриктно в течение на два месеца. След първия месец  главоболието значително намаля, сърцебиенето изчезна напълно.
След  втория месец  главоболието и умората изчезнаха  и  бях в състояние да работя по 8- 9 часа дневно.
Сега се чувствам отлично.  Моите роднини и  приятели  забелязаха рязката положителната промяна. Благодаря Ви много за вашето внимание и съвети, които ми дадохте! Пожелавам Ви здраве и успехи през настъпващата Нова година!

Людмила Вервика- 3254 North Normandy Avenue, Chicago  

             Отражения на изминалата година

Сега е това време на годината, когато си правим равносметка на изминалата година, какво се е случило и какво сме свършили. Без значение дали е в областта на работата, училището или здравето, ние все сме постигнали нещо. Всеки има нещо с което да се похвали. Действията ни са контролирани от нашите мисли, мислите от мозъка, който се контролира от инстинкта. Някои имат вътрешен инстинкт, а повечето имат усещане за обкръжаващата среда.

Първо нека се спрем на най-големите постижения на Д-р Бакс тази година. През април ние писахме за “драстичната промяна”, чрез която трансформирахме обикновения киропрактичен кабинет в мулти специализирана и дисциплинирана практика, предлагаща множество услуги с топ медицински методи на диагностика. И за Оак Парк това е единствен по рода си кабинет, който е голямо постижение. Сега ние имаме лицензирани терапевти, лични треньори, масажисти, лицензирани специалисти по акупунктура, киропрактори и медицински лекари. Нашия офис има дигитални снимки за бързи рентгенови анализи, хидротерапия на дебелото черво, декопресна терапия за врата и гърба, воден масаж и обучение за гимнастика на гръбначния стълб. Какво постижение!

След това искам да отбележа за отзивите, които имахме през изминалата година. Спомняте ли си за статията за детоксификацията през май? Ако не сте ще припомним, че хидротерапията на дебелото черво може да помогне за следните симптоми: алергии, загуба на апетит, астма, болки в гърба, лош дъх, неприятна миризма, загуба на концентрация, депресия, екзема, умора, засилен апетит, гингивит, главоболие, хемороиди, храносмилане, безсъние, раздразнение, загуба на паметта, менструални проблеми, гадене, нервност, проблеми на простата, стомашни болки, оттоци, напрежение и проблеми с теглото.

Имаше публикация през септември за важността от здрав нощен сън. Ние прекарваме 1/3 от живота си в леглото и е важно да разбираме психологията и ефекта върху метаболизма, който има съня. През есента писахме за безопасността на гребането на есенните листа, а зимата за гребането на снега.

През юни писахме за ефекта на студеният лазер върху синдрома на карпалния тунел, който може до доведе до болки, безчувственост или бодежи при средния нерв (между палеца и първите два пръста на дланта), хипестезия, слабост при натиск.

През юли имахме голям отзив за енергийното лечение, при което позитивната енергия се прехвърляше мускулите с негативна енергия, като се образуваха мускулни спазми и дори правихме демонстрация в офиса ни с това.

В крайна сметка 2007 беше една успешна година! Дори и на един от нашите читатели да сме помогнали, за нас е от голямо значение, защото такава ние работата. Нека новата 2008 да бъде вашата година и вие да направите разлика в живота. Направете нещо което да промени живота на някого и това ще ви се отрази също.

Искаме да отправим послание за мир от името на Д-р Бакс към читателите и да им пожелаем “Щастлива Нова Година!”

Dr. Baks

Нощната кашлица не е безобиден симптом

Кашлицата може да е признак на грип или друго заболяване на дихателните пътища.
Кашлицата е защитен механизъм, който помага за освобождаването на белите дробове от влагата и дразнещите частици. Ако обаче се събуждате посред нощ от кашлица или кашляте няколко седмици поред, това е сериозен повод да се обърнете към лекар.

Кашлицата е една от най-честите причини за търсене на лекарска помощ, макар не винаги да се оказва симптом за някакво заболяване. Но нощната кашлица и събуждането в резултат от нея са достатъчна причина да потърсите своя личен лекар.

Някои възможни причини за появата на кашлица са:

• вирусна инфекция на горните дихателни пътища;
• бронхиална астма;
• заболяване в носната кухина;
• нарушения в работата на стомаха и хранопровода;
• чуждо тяло в дихателните пътища;
• навик;
• раздразващо вещество от въздуха.

Съвременните методи на лечение помагат за облекчаването на кашлицата практически при всички пациенти.

Необходимо е да направите консултация с алерголог–пулмолог при една от следните ситуации:

• кашлицата продължава повече от 3 седмици;
• кашлицата се съчетава с пристъпи на задушаване;
• хроничната кашлица се съчетава със запушен нос;
• хронична кашлица при активни или пасивни пушачи.