Агресивните деца “издават” слабохарактерни родители

agressivechild_270Още през първите години от живота на детето неговите родители трябва да изкореняват в него чувството на агресия. Това е мнението на професорът по педиатрия, психиатрия и психология Ричард Трембли от Университета на Монреал, Канада.

Според него, ако на агресивността в ранното детство не се обръща никакво внимание, детето ще порасне още по-агресивно.

В своя доклад, изнесен на събранието на лондонското Кралско общество, Трембли пояснява, че най-агресивни са децата от 18 до 24 месец след тяхното раждане. Но истинска проява на агресивност може да се наблюдава и в периода от 9-ия месец чак до четвъртата година. Именно тогава е особено важна възпитателната роля на родителите, които трябва да пресичат всякакви пориви на гняв и злост у своите деца.

Ученият смята, че по-жестоки и по-цинични стават децата на тези родители, които самите са били агресивни в детството си. В бъдещето тези деца по-често стават наркомани или алкохолици. Любопитен факт е, че жените, които пушат по време на своята бременност имат по-голям вероятност да родят агресивно дете.

Децата стават зли и поради социални причини. Пик на детската агресия се регистрира в семействата с ниски доходи и лоши взаимоотношения между родителите. Ако детето се е родило недоносено или неговата майка е имала антисоциални прояви в детските си години, съществува по-голям риск детето да бъде жестоко.

Резултатите от най-новите изследвания доказват, че агресивното и жестоко поведение на хората и животните е свързано с ниското съдържание на серотонин в мозъка, а именно това е веществото, което контролира и апетита, съня, настроението и емоциите на човека, съобщава ВВС.

Агресията е реакция на срив на някаква дейност, планове, ограничения забрани или неочаквани трудности. Най-склонни към агресията са малките деца, чиято нервна система все още се формира.

Признаците на тази жестокост могат да се открият много лесно. Първоначално тя се изразява в силния плач. На по-късна възраст агресията е форма на протест на детето в отговор на поведението на родителите.

На децата, които манипулират родителите си с викове и плач, не трябва да се отстъпва. В противен случай това ще им стане навик. Но на детето не трябва и да се вика, защото това ще предизвика нова вълна на агресия.
 
Работохолиците са бъдещи инвалиди

Това твърдят група британски учени, според които прекомерното количество работа е съпътствано от непрекъснат стрес.

Според резултатите от тяхното проучване, пренатоварването, ненормираният работен ден и конфликтите в работата натоварват психиката и подкопават здравето.

Специалистите твърдят, че съществува пряка връзка между стреса на работното място и метаболитния синдром, част от който са заболявания като затлъстяването и повишеното кръвно налягане. Освен това, според тях, за две години криворазбрана отдаденост на службата могат да “донесат” на работохолика стрес-индуциран захарен диабет.

Много често, за да поддържаме организма си в кондиция, ние използваме кафе, а то, както е известно, в малки дози е безвредно и дори полезно, но в големи може да бъде наречено истинска отрова.

“Това, в честата комбинация с цигари и алкохол, характерни за голяма част от работохолиците, рано или късно ги превръща в инвалиди”, твърдят британските учени.

Те обаче се опитват и да успокоят онези, които са готови незабавно да вземат драстични мерки и да напуснат работа: “В ранен стадий симптомите на метаболитния синдром са лечими. Необходимо е просто да се смени начина на живот – да се промени начинът на хранене и видът на храната, да се води по-активен физически живот, да се спрат цигарите и да се ограничи до максимум алкохолът”.

Въпроси на читатели до нашия консултант В.Вълчев относно алтернативно лечение на вътрешни заболявания и отговор

Читателката Антоанета Витева зададе следния въпрос: “От два- три  месеца насам,  когато употребявам  животински мазнини  или храни  с повече подправки,  чувствам нещо като подпиране или спазми в областта на дясното подребрие. При употреба на различни други храни  без мазнини или с малко подправки това  не се случва. Нямам наднормено тегло, нямам други оплаквания и въпреки, че работя почти тежка физическа работа имам достатъчно енергия и се справям. Най-сетне отидох на преглед при нашия семеен лекар, който ме изпрати при друг и там ми правиха ултразвук на вътрешните органи и изследване с контрастна материя. Резултата беше забавена функция на жлъчния мехур, но без образуване на камъни или някакви деформации. Доктора ми каза,че при такива случаи те предписвали  оперативно премахване на жлъчния мехур и  добави, че ако не се съглася на скорошна операция може да имам сериозни проблеми, но не уточни какви. Аз нямам  медицинска застраховка и не мога да платя за операция  струваща около $15 000 и търся други  начини за лечение. Може ли през следващите два  месеца да се случи нещо лошо /тъй като не мога да  приема вариант операция/ и  какво алтернативно лечение мога да предприема?

Д-р Вълчев: След направените изследвания доктора е установил  просто забавена функция на жлъчния мехур, но няма образуване на конкременти. При това положение той  си е послужил с неоснователна заплаха, че може да се случи  нещо за да се съгласиш  на операция. Ние често наблюдаваме подобни случаи на злоупотреба с незнанието на хората и заплашване.

Във  твоя  случай аз препоръчвам следното: 

1. За следващите три месеца  прекратете употреба на животински мазнини, силни подправки и солени храни.

2. За  лечение за първия период си купи от  Organic product store :
• Aloe Vera Juice 20 oz – течен екстракт, който се пие сутрин и вечер по 50 грама, 35 мин преди хранене.
• Мilk Thistle, Dandelion, Yellow dock 100 caps-  сутрин по 2 и вечер по 1 капс, 20 мин преди  хранене.
• Super Acidophilus 120 caps- сутрин по 2 и вечер по 1 капс, заедно с храната
• CapraCleanse 80 caps- сутрин и вечер по 1 капс с храната.
Тази схема да се изпълнява около 40 дена.

3. След това  трябва  да се обадиш за индивидуална консултация за втория етап на лечението.

При спазване на горните процедури обезателно ще постигнем резултати! Също така  ще  подобрим функцията на стомашно-чревния тракт за предотвратяване на подобни проблеми в бъдеще.