Погрижите се за гърба си тази есен!

Студеното време настъпи и в Чикаго и листата започнаха да се променят. Скоро дворът ви ще се напълни с листа, които ще трябва да събирате. Знаейки механизма на своето тялото ще се предпазите от наранявания.

Винаги носете топли дрехи, които предпазват кожата ви!
Когато студен въздух проникне до кожата се предизвиква спазъм на мускулите, които задействат “заключващ отговор” на вашите стави, наречен “артикулирано фиксиране”. Това фиксиране може да се направи от хиропрактор, чрез притискане на точки на гръбнака.

Не забравяйте да загреете мускулите преди физическа дейност!
Протегнете ръце над главата и после се наклонете на ляво и на дясно, като разтягате торса и завършете с кръгови движения. Гледайте да не разтягане и накланяте в едно и също време като това може да доведе до увреждане на дисковете на гръбнака.

Сега вече сте готови да събирате листата.
• Запомнете не се накланяйте докато гребете, използвайте двата си крака и коленете. Мокрите листа са винаги по-тежки от сухите, затова ги комбинирайте на половина.

• Не бързайте, не събирайте големи купчини листа, защото почистването е по-изтощително от загребването.

• Пийте вода, дори и да не сте жадни защото тялото ви се нуждае от електролитно зареждане.

Включете цялото семейство!
Работата заедно сближава, а децата обичат да правят купчини с листа. Можете дори да отидете до Menards или Home Depot за да купите тиквени торби за листа, които са чудесна декорация за Хелуин. И преди всичко забавлявайте се и оценете чистия въздух.

Ако се интересувате от други механизми на тялото, свързани с болки в гърба, моля обадете се на тел: 1.877-DRBACKS.

Здравен консултант чака вашето обаждане. Ние винаги се посвещаваме на вашето здраве. Разполагаме с празнични купони с намаления за масаж или детоксификация. Направете подарък за здравето на ваш близък или приятел!
Посетете нашия уебсайт на www.advancedphysicalmedicine.org .
Dr. Backs

6 сериозни симптома, че нещо не е наред

Подобно на предупредителна червена лампа, организмът изпраща предупредителни сигнали, че нещо не е наред – болки в гърдите, затруднено дишане, замайване – това са някои от най-често срещаните и познатите.

От друга страна, човешкото тяло почти винаги се “оплаква” от нещо. Как да различим истински сериозните симптоми, да не ги пропускаме – нещо, което за съжаление се случва твърде често.

1. Ако установите, че губите тегло без основание за това, че нямате апетит, това е сигурен знак, че нещо сериозно не е наред със здравето ви.
Ако сте на диета, намаляването на килограмите е очаквано. Но ако се храните нормално – както през последните няколко години, а въпреки това теглото ви спада, време е без паника да потърсите своя личен лекар или специалист.
Същото се отнася и ако килограмите бързо и необосновано се увеличават.

2. При заваляне на говора, дори и частична парализа, обща слабост, изтръпване, “изгарящи” болки, вкочаняване, объркване може да се касае за удар. Незабавно потърсете спешна медицинска помощ. При това състояние навременната лекарска намеса е особено решаваща, дори може да се окаже животоспасяваща.
Някои от тези състояния могат да останат незабелязани за известно време – например завалянето на говора. Въпреки това може наистина да получавате сигнал от тялото си, че стесняването на някои кръвоносни съдове е достигнало критично ниво и някое от тези образувания е стигнало до мозъка или дори има кръвотечение в кръвоносен съд.

3. Потъмняването на изпражненията може да е сигнал за кръвоизлив от язва в стомаха или друг орган на храносмилателната и отделителната системи. Важно е да се спре кървенето и да се отхвърли вероятността от раково заболяване.
Храната, която поемате, оказва влияние на цвета на изпражненията, но потъмняването им (до черно) е сериозен знак да се обърнете към лекар.

4. Главоболието, придружено от схващане на врата и треска е индикатор за възможна сериозна инфекция – менингит.
Ако не можете да докосне гърдите си с брадичка, това е показател за бактериален менингит и трябва веднага да бъде назначен подходящ антибиотик, който да унищожи инфекцията преди да е достигнала и инфектирала мозъка.

5. При внезапна агонизираща болка в главата, по-силна от всяка една, която сте изпитвали досега, може да е налице кръвоизлив в мозъка. Веднага потърсете бърза помощ.
Мозъчните аневризми са сравнително редки, но могат да се случат дори на хора под 40-те. Навременната намеса при такова състояние в повечето случаи е животоспасяваща.

6а. При жените: Вагинално кръвотечение след менопаузата е показателно за евентуално наличие на раково образувание. Много жени са склонни да не му обръщат внимание, други смятат, че става дума за малко кръв в урината, но такова кръвотечение в много случаи се оказва свидетелство за рак на матката, който се лекува доста успешно, ако е установен в достатъчно ранна фаза.

6б. При мъжете: наличието на бучка в някой от тестисите, придружено или не от такова образувание в слабините може да е сериозно. Ракът на тестисите е по-характерен за тези мъже, при които тестисите не са слезли по естествен път от корема в скротума.
Стара народна поговорка гласи, че скърцащото колело се нуждае от смазка. Това е жизнено важно в медицината. Дори някой лекар да не обръща внимание на оплакванията ви, настоявайте на своето и ако не получите достатъчно внимание, потърсете второ мнение. В крайна сметка именно вие сте тезиу които най-много трябва да се грижат за собственото си здраве.

Здравна беседа по въпроси на алтернативната медицина. Въпрос на читател до нашия консултант В.Вълчев и отговор

  Читателката Стефка Б. описва нейния случай  и задава въпрос: 
“Поради нарушена обмяна на веществата и тенденция към напълняване аз прилагам специфична диета, също намалих и употребата на захарни изделия и периодично вземам органични продукти от серията Weight loss – fat burner и успях да регулирам теглото си. От година и половина насам  се появиха проблеми с хормоналния баланс и нови оплаквания. Ходих на докторски преглед, който включваше ултразвук и ми откриха фиброзен възел  на матката  /миома/ с размери около 27 мм.  Това ме притесни доста. Доктора ми каза, че ще я наблюдава и ако нараства след 5 месеца, когато е следващия преглед, ще трябва да се  оперира! Аз  започнах да търся информация по Интернет и се включих в интернет в дискусия на жени от различни щати в Америка със същите проблеми. Две жени живеещи в Аризона даваха интересна информация: и двете са имали фиброзни  възли с размери  3 до 4  см  и след като са приложили схема на лечение с  Evening Primrose Oil  400 mg,  Triple Mushroom complex 460 mg и Organic Spirulina  plus Omega-6,  в продължение на три месеца  са получили  отлични резултати – стопяване на тези  възли. Също твърдят, че са намалили значително окосмяването по тялото, което са имали по-рано. Моя въпрос към Вас д-р Вълчев е мога ли да приложа същото лечение и има  ли някакъв риск от странични  ефекти  при използуването на тези органични  продукти?

Д-р Вълчев: Аз съм запознат много добре със свойствата на тези органични вещества. Американски фирми са провели клинични изпитания с доброволци и няма никакви данни за странични ефекти.

Самия аз често ги препоръчвам. Вие можете да ги използувате и имате голям шанс да постигнете резултати и да  избегнете скъпа операция.

Аз искам обаче да допълня нещо: след като приложите горната комбинация около 35 дена, тогава  прекратете Organic Spirulina –Omega 6  и си купете от Vitamin store  Black Cohosh  500  mg -100 caps. Вземайте сутрин и вечер по 1 капсула, 15 мин преди хранене, за период от 40  дена, заедно с първите два  продукта.             

За  лечение на миомни възли с размери над 4 см аз предлагам други три варианта с използуване на органични вещества и известна диета. При  висок  процент от случаите постигаме резултати и също повечето пациентки отслабват на тегло.

За  конкретни случаи можете да се обаждате на тел. 847-269-1649 . Ние  трябва да се съобразяваме с различни индивидуални фактори и също с възрастта на  пациента.

По данни на американски доктори- натуропати през последните години  десетки хиляди  жени в Америка  успешно  прилагат  органични продутки и постигат  резултати  при  някои  гинекологични заболявания  като  фибрози и кистозни образования.