Здравето е най-важният ви капитал

Колкото хора, толкова и решения на задачата Здравна Застраховка. Какво е важно: Домакинството като брой членове и облагаемите доходи, достъпът до групови оферти, статуса, локацията на местоживеене, предпочитаните лекари и болници, медицинските нужди… Изброих най-важните фактори. Ех, някой ме попита дали не можем да включим и домашните любимци? Падна голям смях! Ха-ха, де да можеше всички да уредим.
Най-интересното е колебанието на много хора базирано на бъдеща отмяна на закона. Може би така да се нарече, но няма да е отмяна, а промяна. Дотогава глобите са си в сила. И по-добре се застраховайте и не се инатете. Здравето е най-важният ви капитал. Без него нито заплата ще изкарате, нито бизнес ще сте в състояние да въртите. Ако продължавате да твърдите, че сте здрави и нищо не ви трябва, то е така, защото не сте се преглеждали, и всъщност не знаете къде нещо скърца вече. О, вие сте млад, твърде млад, за да му мислите. Е, ред в тези работи няма.
Лекувате се в България, разбирам. Но не, вие не се лекувате там, вие се преглеждате там, а опасността от внезапни здравни проблеми едва ли можете да планирате да се случи там където ви се ще.
Аз, разбира се, ви желая да сте здрави, но не си играйте с този капитал, наречен ЗДРАВЕ. Той е едничкото нещо, което сте получили безплатно. Живеем в свят, който търгува с този капитал доста успешно. Застраховката под АСА или под така наречения закон Обама Кеар ви дава НЕЛИМИТИРАНИ финансови средства за лечение. Вземете тези пари срещу смешна месечна такса и поддържайте вашата банка наречена ЗДРАВЕ, работеща. Моето уважение към новия президент, но той си има достатъчно средства, така както и кръгът около него и партията на Републиканците. Аз тях не ги мисля и за минута. Те могат да си купят всичко, което се купува с пари или с много пари. Те и да искат, не могат да влязат в нашите обувки. Те са родени богати. Аз мисля за вас, и пропуснатите от вас възможности.
Попитах млад мъж от съседен офис, дали има здравна застраховка. „Аз протестирам мълчаливо срещу този закон, и затова нямам“ беше това което ми отговори. 
Реалността обаче е друга: имаш пари и си купуваш, имаш страшно много пари и не си купуваш, не можеш да четеш и няма кой да ти обясни за какво става дума и затова не си предприел нищо, не знаеш къде е вратата за помощните програми и си повтаряш  че е много скъпо, нямаш легален статус и ти е скъпо, но не си проучвал дали няма и друго решение, и последното: между ушите е само вятър.
Извинете, ако засягам някого. Това е моето становище. Напишете ми с повечко думи, на роден български, какво е вашето?

Ана Русева
в. „България СЕГА“