Беседа по въпроси на алтернативната медицина с нашия консултант В. Вълчев Въпроси на читатели и отговори (39)

Виолета Н. зададе следния въпрос: От пет  години  съм  в Чикаго с моето семейство, сега съм на 32 години. Още от България имах проблеми с хормоналния баланс и съм ползувала различни лекарства с временен ефект. От  една година  имам сериозни проблеми с кистни образования на яйчниците и нарушения в цикъл. Преди това да се получи аз вземах хормонални лекарства повече от четири  месеца по друг повод и като страничен ефект получих тези кисти. Също напълнях с около 9 кг,  което  е много за мен, появи ми се окосмяване по някои части на тялото, също по лицето и това ми действува зле на самочувствието . Моя доктор ми каза, че това се случва като страничен ефект. Той ми предлага други лекарства, но те също причиняват странични ефекти, а аз не искам повече да рискувам!  Въпроса ми е: има ли някакъв друг метод с алтернативно лечение да се излекуват  тези кисти? Те  постепенно нарастват и ще се стигне до операция. Аз имам нужда от  лечение без такива странични ефекти и усложнения! 

Д-р Вълчев:  Драга  Виолета, хормоналния баланс в организма  е нещо деликатно и зависи не само от функцията на жлезите с вътрешна секреция, но също и от стресови фактори. Медицинските експерти признават, че доста от хормоналните лекарства предизвикват нежелани странични ефекти, като напълняване, окосмяване по тялото и др.  Алтернативната медицина  разполага с изпитани  органични  биоактивни вещества които лекуват успешно  без  риск от странични ефекти. Във вашия случай като подготовка за основното лечение  препоръчвам  следното: купете от магазин за витамини и суплементи :

1. Lecithin, Kelp, B-6  120 caps, вземай сутрин по 2 а вечер по 1 капс 40 мин преди хранене

2. Evening Primrose Oil 500 mg 120 caps, сутрин 1 а вечер 2 капс 25 мин преди хранене

3. Bee  Propolis  400 mg 80  caps 4 Biotin 150  mg 60 caps. сутрин по 2 и вечер по 1 капс 10 мин преди хранене

4. Biotin 150  mg 60 caps, сутрин и вечер по 1 капсула   заедно  с  храната. Горните биопродукти да се вземат  около  25 –  30 дена.  След  това  се обадете за индивидуална  консултация за  основното  лечение. Фактически има  четири  варианта на лечение в зависимост от  индивидуалните данни на пациента.

 Но така или иначе  всички приложили тази терапия  постигат много добри резултати, намаляват излишното си тегло и за период от 5 до 6 месеца изчистват окосмяването по тялото.   

Съгласно клинични изпитания правени с доброволци жени в Англия около 86 -95  процента от пациентките са получили отлични резултати след изпълнението на такава терапия  а  около 12  процента са имали задоволителни резултати. Този метод на лечение помага  не само за  регулиране на хормоналния балан но и за укрепване на имунната система.   

Усещате ли налягането?

Повечето от нас проверяват кръвното си налягане веднъж годишно, а други го правят всекидневно. Най- общата причина за високо кръвно е холестерола. Другите са преяждане, диабет, главоболие, стрес, заболяване, аутоимунно заболяване и други подобни.

Близо един от три американци страдат от високо кръвно налягане, което ако не се контролира ще се отрази на сърцето, мозъка и бъбреците.

 Кръвното налягане се изразява чрез две стойности: горна и долна граница или 140 на 90. Тези стойности се получават поради факта, че налягането, което кръвта упражнява върху стените на артериите, не е еднакво през цялото време. Най-високото налягане се достига в момента, в който сърцето изтласква кръвта. Между два удара на сърцето, когато то е в почивка, налягането пада до най-ниското си ниво.

И двете стойности на кръвното налягане – най-високата и най-ниската, са важни и поради това то винаги има два компонента. Лекарите наричат по-голямата стойност “систолично налягане”, а по-малката “диастолично налягане”. Нормално кръвното налягане при здрав човек е по-ниско от 140 на 90.

 Когато кръвното налягане е с високи стойности и остане постоянно такова, това може да доведе до увреждане на артериите на чувствителни вътрешни органи като например бъбреци, сърце, мозък или части от окото. Също така високото кръвно налягане кара сърцето да работи по-усилено.

Един от начините, по които високото кръвно налягане медицинският термин е “хипертония” оказва увреждащото си действие, е като причинява грапавини по иначе винаги гладката като стъкло вътрешна повърхност на артериите. Когато това стане, е много по-лесно за мазнините и холестерола да влязат в артериалните стени и в края на краищата да запушат артериите.

 Изключете солта от диетата си. Както знае всеки “изял една торба сол”, солта кара организма Ви да иска вода. По-голямото количество течност повишава кръвното налягане и кара сърцето да работи по-усилено.

Премахнете излишните килограми. Наднорменото тегло може да влоши и без това високото кръвно налягане, тъй като сърцето трябва да работи повече, за да изтласка по-голямо количество кръв. Ако Вие сте с наднормено тегло, понижаването му може да доведе до намаляване на дозите и дори до спиране на приема на някои антихипертензивни медикаменти. Попитайте Вашия лекар за някоя безопасна за Вас програма за отслабване.

Редовни физически упражнения. От упражненията има двойна полза – те помагат за укрепване силата на сърцето и допринасят за по-бързо намаляване на теглото Ви.

Взимайте антихипертензивните си медикаменти редовно. Повечето хора с високо кръвно налягане се нуждаят от прием на лекарства едновременно с провежданата диета и програмата от упражнения. Привиквайки с лекарствата, взимайки ги точно както са предписани, Вие може да запазите ниски стойности на кръвното си налягане.

Растения като Кава Кава и корен от валериан могат временно да намалят кръвното, но се консултирайте с лекар преди да започнете самолечение.

Измервайте редовно кръвното си налягане. Лесно е да измерите кръвното си налягане. Попитайте Вашия лекар къде и как “се чува” Вашето кръвно налягане и как да го измерите. Проверявайки го редовно.

Както винаги ние се посвещаваме на вашето здраве, осигурявайки ново топ фитнес оборудване в района на Чикаго. Разполагаме с лицензирани фитнес инструктори и физиотерапевти. Ние правим прочистване на дебелото черво и безплатен анализ на кръвното налягане. Обадете се на безплатния телефон 1-877-DRBACKS или посетете нашия уеб сайт www.advancedphysicalmedicine.org. Здравени професионалисти чакат да направите вашия приемен час или безплатна консултация.

vegetables_318Зеленчуците “свалят” кръвното налягане

Това установиха учени от Imperial College London, съобщи БиБиСи.
Те са провели изследване, включило над 4500 души, като резултатът е недвусмислен, но механизмът на действие остава неизяснен.

Според изследователите е ясно, че въздействието на зеленчуците върху кръвното налягане се дължи на съдържащите се в тях протеини или други елементи като например магнезия. В същото време обаче опитите с месо не са довели до наблюдения, че то повишава кръвното.

Научно доказано е, че някои аминокиселини влияят на кръвното налягане – например аргининът дилатира кръвоносните съдове.

Британските учени съобщиха, че ще продължат проучването върху механизма на въздействие на зеленчуците върху кръвното налягане, но това не означава, че и сега на хипертониците не трябва да се препоръчва зеленчукова диета.

Предишно проучване вече достигна до подобни резултати. Според Белинда Линдън, говорител на British Heart Foundation “това, което не подлежи на съмнение е, че зеленчуците съдържат по-малко сол и повече антиоксиданти, имат малко калории и много фибри, и помагат да се контролира диабета”.