Вкусни храни, които горят мазнините

Ето полезен списък, препоръчан от списание Forbes, с вкусни храни, които горят мазнините:

Ябълки:

Желателно е да се похапва една-две ябълки всеки ден. Ябълките са с високо съдържание на пектин, който се свързва с водата и така се ограничава количеството на мазнините, които клетките на организма могат да поемат.Ябълките съдържат също много фибри, които създават усещане за ситост. Многобройни проучвания са установили, че ако се яде една ябълка от половин до един час преди хранене, се намаляват приетите калории на основното ядене. Последните изследвания показват също, че антиоксидантите в ябълките могат да предотвратят метаболитен синдром – комбинацията от висок холестерол, високо кръвно налягане и преддиабетно състояние, което е свързано също с тлъстините около ханша.

Овес:
Овесът е обявен за най-полезната закуска за жените. Овесът е богат на разтворими фибри и намалява нивото на лошия холестерол и мазнините в кръвта. Ястие с овес носи също до чувство на ситост. Овесът не увеличава кръвната захар и помага за добър сън.

Кедрови ядки:
Кедровите ядки са богати на полезните за сърцето мастни киселини и се препоръчват за увеличаване на чувството за ситост, контролирано от хормона грелин, който сигнализира на мозъка, че човек се е нахранил. Когато нивото на грелин е високо, хората не се чувстват гладни и могат да устоят на глад по-дълго. Според изследвания, направени в Южна Корея от голям производител на кедрови ядки, същите тези мастни киселини предотвратяват образуването на мазнини на корема, смятани за едни от най-опасните за здравето. В друг доклад се посочва, че бадемите имат подобни качества на кедровите ядки.

zdraven.bg