ХОМЕОПАТИЯ. Емоция, закопчана с цип

Свръх контролът и потискането са основните причини за рака

Даниела Николов
Класически хомеопат с 11-годишна практика, завършила
Международен Лондонски Колеж по Класическа Хомеопатия
Тел: 847-290-1847

Пациентката, 38-годишна мърмореше защо предният пациент се е забавил толкова и закъснявам за нейния преглед. Първите думи бяха, че не е болна, само усещала неразположение.След това изреди “незначителните” си оплаквания: пясъци в бъбреците, които се проявяват със стягане в бъбречната област при събуждане; чести позиви за уриниране с оскъдна урина – влошават се от патладжани, кайсии, банани; разширени вени на левия крак с леко влошаване от стоене права; заден ринит с постоянна бледожълта хрема, която я дразни, защото “ми пречи на духовното развитие”, т.е. през време на медиативни кросове, които са част от духовните й практики. Мензисът е обилен, с болки и главоболие, нарастване на гърдите преди цикъл. Има запек и студени крайници. От един месец след грип изпитва ниска мускулна активност и жизнен тонус. Притъпен вкус към храни и течности.

Боледувала е от хепатит, дермоидална киста с операция. Неомъжена, няма сексуално желание. Един аборт, който тя не назова, а го обясни с думите “нещо, което не се осъществи”. Няма нужда да живее с човек от другия пол. “Щом медитирам, това ми е достатъчно.”

Между родителите съществувала любов, но към себе си не усещала топлота. Отгледана е от баба си от бебе. На 33 години остава без опорна точка, без работа, жилище, семейство. Настъпва обрат в ценностната й система. От желание за материални придобивки, семейство, деца, кариера и уважение, тя разбрала, че духовният стремеж е най-важният, че целта на човека е да познае и реализира Бог и усилено навлязла в духовни занимания. Вегетарианка е, защото енергията в системата “рейки”, с която се занимава, не съответства на енергията на месото и защото ще придобие животински черти. Много сънува и помни, но когато медитира сънищата изчезват.

Семейна анамнеза – за рак, чернодробни и бъбречни заболявания.

Себе си нарича “емоция, закопчана с цип”.

Предписание: К. 30 C, след който: “Почувствах подем и прилив на сили като в пубертета. Затопляне и обилно изпотяване. Нещо много фино навлезе в моето тяло. Промяна в характера ми към съвършенство.” Уринира повече и бъбречните оплаквания са се облекчили. Секретът от носа е намалял. “Сякаш намирам себе си. Истинско блаженство. Храните са с нормален вкус!” Сънувала секс и бременни. Гърдите не набъбват. Запекът изчезва. Смее се през цялото време.

Последващо предписание: I 30 C. “Удоволствие е да ям. Сутрин съм щастлива. Урината ми е превъзходна. Искам просветление, сливане с Божественото съзнание. Не ми се работи обикновена, а духовна работа.”

В момента е на H.

К. е главно противораково лекарство – свръхконтрол и потискане са основните причини за това състояние. Физически се проявява като втвърдяване на тъканите (лимфни възли, твърди тумори). Емоционално и сетивно притъпяване – често болни в краен раков стадий говорят усмихнато за тежкото си състояние, като че не усещат сериозността на болестта си. Това лекарство се предписва и на пациенти, тръгнали усърдно по духовната стълбица чрез различни практики, чрез които искат да се “отърват” от сексуалната си човешка страна, защото тя им пречи по пътя към Бога – поради чисто сетивния си пълнеж, т.е. секс за самия секс. Не говорим за любовта между две души, като стъпало към любовта към ближния.

Нерядко, в стремежа си да се променяме бързо към идеалния положителен образ, надскачаме себе си. Между това, което искаме да сме и си мислим, че сме и това, което все още сме – зейва пропаст. Вперили взор в безкрайността, наречена съвършенство, ние не виждаме близкото под нозете си, наречено всекидневна миниатюрна промяна в изпълнение на Божествените закони. Което не е нищо друго, освен живот според природните закони. За простосмъртните въплътени души като нас, това е то духовен живот, защото телата ни са мост към вечността.