Въпроси на читатели за алтернативно лечение на простатна жлеза и отговор от нашия консултант Веселин Вълчев

Петко Н.: Основния проблем, който имам от една и половина година, е възпаление на простатна жлеза и  бактерии  в пикочния  мехур. Аз съм шофьор на камион и пътувам на дълги разстояния. Това е свързано с голямо обездвижване, напрежение и  това допринесе за моето заболяване. Когато се появиха първите ми оплаквания без отлагане отидох  на преглед  при доктор. Той  ме прегледа  и ми взеха кръв и урина  за  изследване. Установи се, че имам възпалена  простатна жлеза и  бактерии в урината. Изрично ми каза, че нямам тумор. Даде ми антибиотик, който  вземах в течение на две седмици.  Възпалението в пикочния мехур малко намаля, но си остана  някаква тежест  и затруднено уриниране.  След нова консултация  ми предписаха други лекарства за период от 40 дена.  Около 20 дена  след започването на тези лекарства  получих отоци в слабините и  чести спазми  в коремната област.  След нов преглед  моят доктор ми каза, че за съжаление такива странични  ефекти  се получават и  искаше да ми дава  нови синтетични лекарства. Моето търпение обаче се изчерпа, имах чувството, че си правят експерименти с мене  и реших да търся други методи на лечение.
Какво бихте ми препоръчали вие по вашите методи  на лечение  с натуропатични  продукти, без да се получават  такива странични ефекти? Също  искам да зная, ако това възпаление  се задълбочи  каква е вероятността да се появят  проблеми с половите функции?
 

В. Вълчев: Драги  Петко, твоя случай е доста типичен за шофьорската професия, която е свързана със сериозно обездвижване и често напрежение. Като се добавят някои нездравословни навици да се пие повече кафе, газирани напитки, кока  кола, употреба на солени храни, които повишават киселинността на телесните течности, резултат е риск от значително задълбочаване на процеса. Също така е известно, че могат да се появят някои  проблеми с половите функции  като затруднена ерекция. Лечението с натуропатични  биопродукти, екстракти  и медицински билки  не причинява странични  ефекти.

Друго предимство е, че се лекува целия организъм, а не само локалното възпаление, както това става с антибиотиците.

Лечението се състои  от два етапа. За първия етап  трябва да вземеш от магазин  Organic product  and vitamins следното:

1. Saw Palmetto/Astaxantin Prostate Complex 100 caps. Взема се сутрин и вечер по 2 капсули, 35 мин. преди хранене 

2. Graminex Flower Pollen extract 80 caps. Взима се сутрин и вечер по 1 капсула, 20 мин. преди хранене 

3. Super strength Cranberry 90  sgels. Взема се сутрин и вечер по 2 капсули, 10 мин. преди хранене

4. Detoxilean cleansing 70 caps. Взима се сутрин  и вечер по 1 капсула заедно с храната. 

Горните биопродукти да се вземат около три седмици, като се прекратява употребата на алкохол, солени храни, животински мазнини и силни подправки.

След три седмици  се обадете за  консултация  на тел. 847-269-1649. Като се съобразя с индивидуалните данни  на пациента  ще дам указания за втория решаващ етап от лечението. Със следващите биопродукти ще изчистим бактериите от пикочните пътища и ще активизираме специфичните реакции на имунната система.  Обикновено целия цикъл трае около три месеца за  получаване  на трайни  резултати. Напомням още един път, че няма  никакъв риск от неприятни странични ефекти. С тази терапия  ние също  подобряваме функциите на бъбреците  и изчистваме  възможни  отлагания  на песъчинки. 
 
Веселин Вълчев за в.”България Сега”