Въпроси на наши читатели до нашия консултант Веселин Вълчев за алтернативно лечение на хронични болести и отговори

Нашия читател  Велислав Н. зададе следния въпрос: Поради естеството на работата ми аз имам често  стресови състояния, а в същото време обездвижване. Преди три години получих сърдечна невроза и често безсъние. Правиха ми медицински изследвания и се установи, че нямам сърдечни увреждания, а всичко е на  нервна основа. Вземах лекарства които ми помогнаха донякъде, но по- сериозен ефект получих, когато си промених начина на живот: спортуване след работа, провеждах диети за отслабване, прекратих  употребата на животински мазнини, подправки и концентрирани захари. Напоследък пак напълнях чувствително и сега имам нови проблеми: кръвното ми налягане започна да варира  и често имам виене на свят и обща слабост Откриха ми  повишение на триглицеридите и общия холестерол  в кръвта. Консултирах се с доктор и той ми препоръча синтетични лекарства. Започнах да ги вземам, но  получих странични ефекти- пак сърцебиене, спазми,  някакво особено напрежение в тялото и даже полова слабост. Аз съм още млад и това ме смути много сериозно. Прочетох доста информация по Интернет за тези лекарства и се оказа, че тези странични ефекти се получават често и отнема доста време да се преодолеят! Реших да спра  окончателно тези синтетични лекарства и да приложа алтернативни методи на лечение с натурални продукти.  Нуждая се от съвет, какви продукти да ползувам, по какъв начин и колко дълго време ?

Д-р Вълчев:  Драги Велиславе, твоя случай е често срещан и твоето разочарование е напълно разбираемо . Мощните фармацевтични фирми напълно владеят рекламата по телевизията  и радиото и заради тяхната печалба често пациентите страдат. Причините за внезапно повишаване на кръвното налягане са нарушена функция на ендокринната система, стресови фактори, интоксикация на организма и често придружени с повишаване на холестерола. Аз мога да препоръчам един вариант на натуропатично лечение.  Първо нужна ти е диета за нормализиране на холестерола и стабилизиране на обмяната на веществата: прекратяване  употребата на животински храни, на сол и силни подправки.  Да се ограничи употребата на концентрирани въглехидрати- захари, сладкиши, бисквити и конфитюри. Яж пълноценен хляб- whole wheat bread. Значително повече зеленчуци и плодове. Без тази диета ефекта  не е гарантиран! Купи си от магазин Healthy food store следните продукти:

1.Extra Strength Lecithin, B-6,Cider Vinegar 120 caps. Ссутрин по 2 а вечер по 1 капсула 35 мин преди храна
2.Sytrinol-150 mg 80 caps3  Salmon  Oil 650 mg 120 4.Milk Thistle 100  caps. Сутрин по 2  и вечер по 1 капс 15 мин преди хране с малко вода.
 Това са натурални продукти които не причиняват странични ефекти.
3.Salmon Oil Вземай сутрин по 2 и вечер 1 капсула с храната.
4.Milk Thistle Сутрин по 2 и вечер по 1 капс около 5 мин. преди ядене.   Тези биопродукти вземай в течение на 35- 40  дена при спазване на гореописаната диета. 

След това трябва да се обадиш за индивидуална консултация на тел. 847-269-1649. При различните хора обмяната на веществата и ендокринната система се повлиява с различна скорост и затова за втория етап трябва консултация и индивидуална програма. Ако  проявиш воля и търпение шанса за успех е много висок – това показва моята 21годишна практика. Този метод на лечение ще ти спести доста пари и ще допринесе за общото здраве и добро самочувствие.