Десет начина как професионалните шофьори да повишат дохода си през 2018г.

Искате да направите повече пари? Не сте само вие. Всеки само за това си мисли, но… повечето си остават с мислите. Едно е ясно – по-голямата финансова стабилност със сигурност ще повиши стандарта на живот на вас и вашето семейство. Но как може да се постигне това, след като новите правила за професионалните шофьори силно ограничиха милите, които могат да се „правят“ на месец. Тук предлагаме само за читателите на в. „България СЕГА“ десет секретни начина:
1. Помислете дали да не започнете да карате в тим (с колега).
Тимовете правят повече мили от „соло“ шофьорите, тъй като камионът постоянно е в движение. Много от транспортните компании са готови да окажат съдействие при намирането на партньор или така нареченият „ко-драйвър“.
2. Не се ограничавайте до определен регион.
Като лимитирате района, в който сте решили да карате, вие ограничавате и собственият си потенциал да печелите. Някои фирми предлагат тлъсти бонуси, ако се отиде до Канада или до Ню Йорк.
3. Вземете си разрешително да карате опасни материали (хаз-мат).
Трябва да преминете не толкова сложен тест, за който повечето компании ще ви помогнат, а някои дори може да ви платят за това. Ако сте чак толкова притеснен за това какво ще карате, трябва да знаете, че опасните материали не винаги непременно са запалителни. Към тази група могат да спадат комплекти за първа помощ, пожарогасители, акумулатори или всевъзможни други стоки. Направете си труда да разберете какви точно опасни материали транспортира фирмата, която ви интересува.


4. Станете инструктор на бъдещи професионални шофьори.
Така не само ще вършите едно добро дело – развивате транспортната индустрия в САЩ, но ще имате и възможност да правите повече мили, ще сте приоритет в компанията, за която работите и ако вашите възпитаници се представят добре може да получите голям бонус.
5. Планивайте почивките си стратегически.
Ако сте в период когато има много товари, не спирайте, дори и ако ви се наложи да карате и в събота и неделя. Ако усетите че работата намалява – бягайте в къщи. Бъде стратег когато става дума за планиране кога и колко ще работите.
6. Не вземайте емоционални решения.
Неизбежно е по някое време да не ви издържат нервите, дали ще е лошо време или слаба седмица, или просто сте се затъжили за семейството, винаги си давайте сметка, че тези неща се случват. Не се предавайте и не се прибирайте преди да сте спечелили планираните пари. Винаги мислете в дългосрочен план за това, което сте решили да правите, и защо го правите. Емоционалните решения могат само да ви отклонят от целите, които сте си поставили.
7. Не оставайте без идеи.
Поставете си задачи, помислете за детайлите и ги запишете на лист. Искате да си изплатите заема? Да съберете пари за нова къща? Ако не планирате да отделите пари настрана за нещо, най-вероятно никога няма да спестите прилична сума.
8. Не скачайте от работа на работа.
Ако си сменяте често работата ще имате периоди от месец, че и повече, без да получите чек. Никой не може да ни забрани да си мечтаем за бонуси, но повечето от компаниите плащат за прослужено време. Още повече, че всеки път се започва от нулата и плавно се качва нагоре. Ако решите да се местите, все пак гледайте да отивате винаги на по-добра работа.
9. Не се притеснявайте от товарене и разтоварене.
Локалните или курсове по график обикновено са по-малко платени, но пък за сметка на това са по-постоянни. За да си вдигнете заплащането опитайте да вземете бонуси за допълнителни стопове или за товарене и разтоварване.
10. И най-важното – винаги помнете, че шофьорството е маратон, а не спринтьорска дисциплина.
Отнема години човек да направи кариера на работното си място. Колкото повече време отделите, толкова повече опит ще съберете, и тогава ще дойде времето на по-големите печалби.
Успех!
Чанита и Тодор Паунови, Чикаго
в. „България СЕГА“