Какъв е най-добрия начин, за да разберем къде да заредим с евтино гориво?

Ако не желаете да плащате прекалено висока цена за гориво, но същевременно искате да спирате там, където ви е удобно по пътищата на Америка, най-добре е да опитате как работят следващите апликации.
Тук трябва да отбележим, че повечето големи вериги бензиностанции и трък-стопове имат собствени апликации. Други такива, показват освен бензиностанциите също и разнообразни предлагани услуги, като например извършване на ремонтни дейности, но и информация за времето или наличието на свободни паркинг места.
Можете да си свалите безплатно от Apple App Store и Google Play Store следващите пет апликации:
 Trucker Path – апликацията показва локациите на големите вериги и независимите трък-стопове, наред с техните цени на горивото, включвайки над 6000 местонахождения.
Когато картата се покаже на екрана, на нея може да се видят иконки, които правят възможно да се идентифицират паркинг места, станции за теглене и цените на горивото. Например, ако чукнете на иконката за цената на горивото, моментално изкачат и цените на горивото за всичките бензиностанции, които се намират наблизо. Кликване на иконката за локациите ще даде начините как да се стигне до желаното място, цените на горивата, свободните паркинг-места и много, много друга полезана информация.
 DAT Trucker – Апликацията с име „DAT Solutions’ DAT Trucker app“ ще ви покаже желаниете места на карта, или изброени в списък. Ако чукнете върху съответната локация на картата, това ще ви даде възможност да изберете услуга като цена на гориво, хотел, станция за теглене и т.н. Падащ списък дава възможност локациите да се сортират по дистанция, по цени на горивото, по начин на стигане до тях (дали е магистрала или щатски път) за всички места, за които се интересувате в радиус от 100 мили. Когато работите с картата, почукване по нея, на съответното място, отново ще покаже цената на горивото и цялата останала информация, включително и колко свободни паркинг-места има в трък-стопа.
 Road Hunter – Тази услуга е специализирана по отношение на планирането на специфични маршрути, като същевременно дава възможност да се изберат предварително подходящите места за зареждане. Апликацията показва големите вериги и независимите трък-стопове. Тя включва и текущи репорти за времето в локацията където се намирате, а така също и за мостове по-ниски от вашия камион.
Тя показва карта където е отбелязано вашето местонахождение и всичките трък-стопове около вас. Тази апликация използва възможностите на Google Maps, за да покаже подробности и най-различни малки детайли за съответните места.
 Jack Reports – Jack Reports използва специфична техника на репрезентация, която показва едновременно много и разнообразна информация, като например големите трък-стоп вериги, цените на дизела, свободните паркинг-места, станциите за контрол на теглото, на товара, а понякога дори и временните стоянки за инспекции.
Тук професионалните шофьори могат да оставят ревю или мнение за услугите или наличието на свободни паркинги, като по този начин да помогнат на другите за получаване на по-пълна информация.
Тази апликация ви позволява да селектирате кои видове услуги да се покажат на картата. Когато съответната локация е избрана, можете да се получите информация за цената на горивото, паркинг-местата и за всичко останало, като накрая може да видите как останалите шофьори са оценили бензиностанцията или трък-стопа.
 Fuelbook – Апликацията предлага възможности за пригодяване на нейният интерфейс към специфичните изисквания на клиента. Можете да настроите картата да показва пътя по който пътувате, като същевременно да се види и мястото, където смятате да зареждате. Може да направите това за три щата и за три магистрали, като също така имате възможност да изберете да следите специфични трък-стоп вериги. По същият начин се подхожда за селекционирането на желан тип услуги.
Веднъж когато сте стартирали търсенето, след това можете да сортирате трък-стоповете по цени на горивото, дистанция и т.н.
Тази апликация предлага една уникална функция наречена „Less IFTA“. Тя показва цените на горивото преди така наречената IFTA такса. Цената се актуализира шест пъти дневно.
Успех!
Чанита и Тодор Паунови,
Чикаго

в. „България СЕГА“