Как да нормализирате теглото си през тази година

Сега, в началото на новата 2017г., е точното време да се концентрирате върху нормализиране на вашето тегло и да се освободите от тези проклети излишни килограми (ако вече не сте го направили). Тук не става дума за поредният безплоден план, който повечето предприемат в началото на всяка започваща година. Нека да поговорим за стартиране на нов категоричен режим за подобряване на здравословното ви състояние, промяна на вредните навици, създаване на нови здравословни такива и най-накрая трансформиране в подобрен вариант на вашата собствена персона. Само след половин месец е много вероятно всички новогодишни планове за диети и отслабване да бъдат забравени. Наивно е да се чакат някакви положителни резултати, ако не се промени предишният начин на живот.
Превръщането на новият начин на живот в навик.
За да може новият режим да стане навик, той трябва да даде бързи резултати и да се спазва най-малко три седмици. Ако вие сте от шофьорите, които искрено се надяват да подобрят здравословното си състояние през 2017г. просто следвайте методите и съветите, които ви дава Сифиуе Валека, основател на „Фитнес Тръкинг“. Неговият 4-ри минутен фитнес метод е много лесен за практика, защото той изисква само две стъпки:
Стъпка едно: Преди да започнете да карате, започнете интензивни движения продължаващи 4-ри минути (това може да стане на паркинг мястото, отстрани на камиона или при ремаркето). Няма значение какво движение извършвате, всяко такова, извършено целеустремено и с максимален интензитет ще свърши работа. Дали го правите правилно ще разберете, ако едва издържите 4-рите минути от първият път или така се задъхате, че не можете да кажете думата.
Стъпка две: Яжте протеини на всеки три часа, като силно ограничите приемането на карбохидрати. Протеините засилват метаболизма и точно това би трябвало да бъде и вашата цел докато сте седнал на шофьорската седалка. Карбохидратите от друга страна се складират под формата на мазнини, когато не ги изгаряте и сте обездвижени и вашето тяло не се нуждае от много енергия. Така че е добре да изберете малки закуски с ядки, сирена, риба, яйца или сушено месо, защото вашият метаболизъм ще изгори мазнини докато карате.
Много по-лесно е отколкото си мислите!
Повечето от тези, които спазват стриктно тези две стъпки всеки ден, веднага ще видят положителни резултати. Вие най-вероятно влизате в камиона си поне три пъти на ден. Това е сбор от 12 минути упражнения, което за начало е напълно достатъчно. Дори не трябва да сменяте ежедневният график и да планирате отделно време за фитнес. Точно това е методът, който основателят на „Фитнес Тръкинг“ е използвал, за да помогне на хиляди шофьори да загубят нежеланите и вредни излишни килограми. Фактите показват, че практикуващите средно „махат“ по 4-5 кг. още през първите 4-ри седмици, като за 13 седмици губят средно по 10-12 кг. Някои шофьори успяват да свалят 15, 20, 25 и дори 30 кг., ако са упорити и се хранят предимно с протеини на всеки 3 часа. Понеже не се пропуска хранене, притеснителното чувство на глад в този случай го няма.
Може и да не вярвате, но тези две прости стъпки могат да променят живота ви, както твърди един от професионалните шофьори в писмото си до „Фитнес Тръкинг“:
„Аз просто искам да благодаря на Господ и на Вас за възможността, която ми дадохте и която промени живота ми в положителна насока. Само преди няколко седмици си мислех, че това не би било възможно. Толкова неща вече съм опитал, но здравословното ми състояние прогресивно се влошаваше. Бяха  ми поставени диагнози за хипертония (високо кръвно налягане), диабет, а на всичкото отгоре и лупус. Имах такава болка, че се наложи да бъда постоянно на ибупрофен. Външният ми вид беше много лош и бях постоянно без никаква енергия. Най-лошото беше, когато трябваше да си купувам дрехи – нищо не ми ставаше. Най-сетне стигнах и до постоянна депресия. Сега за щастие всичко това е минало. Чувствам се много по-добре и нивото на жизнена енергия започна да се възстановява. Докторът намали дозите на лекарствата които вземам. Наблюдавах как нивото на захарта в кръвта ми спада всяка седмица от 130 на 120 и после на 110, като от няколко дни най-сетне съм регистриран с ниво под 100. Кръвното ми е почти нормално. Сега нося дрехи с няколко размера по-малки от преди. Храня се с това което искам, но внимателно наблюдавам порциите. Най-важното според мен са физическите упражнения. За тях отделям всеки ден от 14 до 18 минути. Вече мога да си обуя дънките без да сядам на стол. Мога да ходя непрекъснато повече от 150 метра, без да спирам за почивка или да се задъхам. Лошото е, че сега пак трябва да си сменям дрехите, но от друга страна хубаво е, че този път трябва да купя такива с по-малък размер.
Макар да си давам сметка, че това е само начало, твърдо съм решил че връщане назад няма.
Ако искате да станете част от движението „Активен Тръкър“ и да се включите в 4-рите минутни упражнения вижте видео клипчетата на Сифиуе Валека като кликнете „Truck Fit” в  www.truckerterritory.com
Бъдете здрави!

Тодор Паунов,
асистент по медицина
в. „България СЕГА“

Предоставената информация не е заместител за квалифициран съвет или/и личен опит. Редакцията и авторът не поемат отговорност при грешно тълкуване на материалът от читателите. Вземането на правилно решение е въпрос на лична отговорност